F1 - Η Red Bull ήθελε να διώξει νωρίτερα τον Ρικάρντο

F1 - Η Red Bull ήθελε να διώξει νωρίτερα τον Ρικάρντο
Η υπομονή της αυστριακής ομάδας με τον Αυστραλό οδηγό είχε τελειώσει νωρίτερα στη φετινή σεζόν αλλά επέλεξε να μην τον αντικαταστήσει στη δεύτερη ομάδα της στη Formula 1.

Μόλις 18 αγώνες στο 2024 άντεξε ο Ντάνιελ Ρικάρντο στην RB. O Αυστραλός οδηγός αποχαιρέτισε τη Formula 1 μετά το Grand Prix Σιγκαπούρης και από τον αγώνα στο Τέξας των ΗΠΑ τη θέση του θα πάρει ο Λίαμ Λόσον.

Ο Ρικάρντο επέστρεψε στα μέσα του 2023 στη Formula 1 στη δεύτερη ομάδα της Red Bull και ο σκοπός της κίνησης αυτής ήταν να αντικαταστήσει τον Σέρχιο Πέρεζ στη Red Bull Racing εάν ο Μεξικανός δεν απέδιδε τα αναμενόμενα. Ωστόσο αυτός που απογοήτευσε με την απόδοσή του ήταν ο Ρικάρντο, ο οποίος είναι πλέον εκτός F1 και ο Πέρεζ έχει νέο διετές συμβόλαιο με τους «ταύρους».

Μιλώντας στο F1 Nation podcast της Formula 1, o επικεφαλής της Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ, δήλωσε πως ο Ρικάρντο μπορούσε να χάσει νωρίτερα τη θέση του στην RB: «Πιστεύω το πρόβλημα ήταν η έλλειψη σταθερότητας στα αποτελέσματά του. Ξεκίνησε τη σεζόν άσχημα και μετά στο Μαϊάμι είχε δύο πολύ διαφορετικά αποτελέσματα. Το Σάββατο το πρωί στον Αγώνα Σπριντ ήταν φανταστικός, έμοιαζε με τον Ρικάρντο των προηγούμενων ετών, έδινε πολλές μάχες και κρατούσε πίσω του τις Ferrari. Ξεπέρασε τις δυνατότητες του μονοθεσίου του. Όμως το Σάββατο το απόγευμα και την Κυριακή ο αγώνας ήταν σκέτη καταστροφή. Στο αγωνιστικό τριήμερο της Βαρκελώνης ο Χέλμουτ Μάρκο τον ήθελε εκτός μονοθεσίου».

Επιπλέον ο Βρετανός ξεκαθάρισε πως παρενέβη ώστε να μείνει μέχρι τη Σιγκαπούρη ο Αυστραλός στη Formula 1: «Έκανα το καλύτερο που μπορούσα ώστε να του κερδίσω όσο περισσότερο χρόνο γινόταν, ειδάλλως θα είχε χάσει τη θέση του μετά τον αγώνα της Βαρκελώνης. Όλοι οι οδηγοί είναι υπό πίεση για να αποδώσουν. Ο λόγος που ο Ντάνιελ ήταν στην RB ήταν για να βρει τον εαυτό του ώστε να μπορέσει να πάρει τη θέση του Πέρεζ εάν (ο Πέρεζ) δεν είχε ταχύτητα. Όταν ο “Τσέκο” έχασε το ρυθμό του και ο Ντάνιελ τον βρήκε, ποτέ δεν φτάσαμε στο σημείο να πούμε πως είχε έρθει η στιγμή να αλλάξουμε οδηγούς».

Ακούστε την ομάδα του gMotion στο νέο podcast powered by Ford να αναλύει τον αγώνα της Formula 1 στη Σιγκαπούρη και τη νίκη του Λάντο Νόρις

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!