LIVE από Πράγα: Η παγκόσμια πρεμιέρα του Skoda Elroq

LIVE από Πράγα: Η παγκόσμια πρεμιέρα του Skoda Elroq

Newsroom
LIVE από Πράγα: Η παγκόσμια πρεμιέρα του Skoda Elroq
To Gazzetta βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Τσεχίας για την αποκάλυψη του νέου ηλεκτρικού SUV της Skoda - Αποστολή: Κώστας Μπιτσικώκος

Η Skoda φαίνεται πως... ζήλεψε την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού και σχεδίασε σε ποταμό την πρεμιέρα του Elroq. Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό SUV αποκαλύπτεται στις 8.30 το βράδυ της Τρίτης (ώρα Ελλάδας) στον Μολδάβα, που διαρρέει την Πράγα.

Πατήστε ΕΔΩ για να παρακολουθήσετε μέσω του instagram της Skoda την παρουσίαση του Elroq

Το Elroq λανσάρεται σε μία εξαιρετικά δημοφιλή κατηγορία, αυτή των compact ηλεκτρικών SUV. Βασίζεται στην πλατφόρμα MEB του Ομίλου Volkswagen και φθάνει σε μήκος τα 4,5 μέτρα. Είναι δηλαδή κατά περίπου 15 εκατοστά μικρότερο από το Enyaq.

Θα κυκλοφορήσει σε τρεις εκδόσεις μπαταρίας, χωρητικότητας 55, 63 και 82 kWh αντίστοιχα. Με τις δύο πρώτες η ισχύς του ηλεκτροκινητήρα είναι 170 και 204 ίπποι, ενώ με την μεγάλη οι πελάτες της Skoda θα μπορούν να επιλέξουν είτε την πισωκίνητη έκδοση με 285 ίππους είτε την τετρακίνητη (με δύο ηλεκτρικά μοτέρ) με 299 ίππους. Η αυτονομία του Skoda Elroq φθάνει έως τα 560 χιλιόμετρα, στην έκδοση με την μεγάλη μπαταρία και κίνηση στους πίσω τροχούς.

Στην Ελλάδα το αναμένουμε το πρώτο εξάμηνο του 2025. Μείνετε συντονισμένοι στο gMotion του gazzetta για περισσότερα.

Skoda Elroq

Photo Credits: Κώστας Μπιτσικώκος

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!