F1 - Η στιγμή της «κρίσεως» για τη Red Bull και τα 23 δευτερόλεπτα που αναζητά

F1 - Η στιγμή της «κρίσεως» για τη Red Bull και τα 23 δευτερόλεπτα που αναζητά
Όλα για όλα θα τα… παίξει η αυστριακή ομάδα στον αγώνα του Τέξας στις ΗΠΑ καθώς βασίζει όλη της τη σεζόν σε ένα πακέτο αναβαθμίσεων.

Έπειτα από μία σειρά μίζερων αγώνων, οι οποίοι ήταν γεμάτοι προβλήματα και ερωτηματικά, η Red Bull Racing βλέπει μετά από καιρό «φως» στο τούνελ. Στην ομάδα του Μίλτον Κινς υποστηρίζουν πως έχουν βρει την… πηγή των προβλημάτων της RB20 και πλέον εργάζονται, όχι απλά για να λύσουν τις αδυναμίες του μονοθεσίου τους, αλλά για να ετοιμάσουν μεγάλες αναβαθμίσεις ενόψει του Grand Prix ΗΠΑ.

Ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Κρίστιαν Χόρνερ, μίλησε για τη σημασία που έχει το πακέτο αναβαθμίσεων που ετοιμάζει η ομάδα του για τους τελευταίους έξι αγώνες της σεζόν: «Η πίστα του Όστιν είναι μία λογική πίστα για τις ομάδες να έχουν αναβαθμίσεις. Έχουμε κάτι πολύ σημαντικό προγραμματισμένο όμως πιστεύω πως οι McLaren, Ferrari και Mercedes θα έχουν επίσης αναβαθμίσεις. Στόχος μας είναι να χτίσουμε πάνω στη βάση κατανόησης από τη Μόντσα κι έπειτα. Θέλουμε να ετοιμάσουμε ένα μονοθέσιο το οποίο έχει καλή ισορροπία στους δύο άξονες και οι οδηγοί μας έχουν αυτοπεποίθηση στην οδήγηση. Το τριήμερο στο Τέξας θα έχει Αγώνα Σπριντ, οπότε πρέπει να είμαστε δυνατοί από την πρώτη στιγμή».

Επιπλέον έδωσε ακριβή αριθμό για το πόση απόδοση ψάχνουν να βρουν στη Red Bull σε σχέση με τη McLaren και τον Λάντο Νόρις: «Εάν δούμε την απόδοση του Νόρις στο πρώτο μέρος του αγώνα στη Σιγκαπούρη, τότε πρέπει να βρούμε συνολικά 23 δευτερόλεπτα. Έχουμε ξεκινήσει να βρίσκουμε λύσεις, όμως έχουμε πολλά πράγματα που πρέπει να κάνουμε. Όλα θα εξαρτηθούν από το πώς θα ανταποκριθεί το αυτοκίνητο από πλευράς αεροδυναμικής, μηχανικής αλλά και από τα ελαστικά τα οποία είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα εφέτος».

Οι αναβαθμίσεις των κορυφαίων ομάδων στο Τέξας ενδεχομένως να κρίνουν και την έκβαση στα πρωταθλήματα οδηγών και κατασκευαστών. Το Grand Prix ΗΠΑ είναι προγραμματισμένο για τις 18-20 Οκτωβρίου.

Ακούστε την ομάδα του gMotion στο νέο podcast powered by Ford να αναλύει τον αγώνα της Formula 1 στη Σιγκαπούρη και τη νίκη του Λάντο Νόρις

Φωτογραφίες: Getty Images/Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!