Yamaha και Caterham συνεργάζονται για την ανάπτυξη νέου ηλεκτρικού σπορ coupé

Κώστας Παστρίμας
Yamaha και Caterham συνεργάζονται για την ανάπτυξη νέου ηλεκτρικού σπορ coupé
Στόχος η μαζική παραγωγή του Project V, με την Yamaha να αναπτύσσει κρίσιμα εξαρτήματα για το ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης.

Η Yamaha Motor ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Caterham EVo Limited, θυγατρική της VT Holdings με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, για την ανάπτυξη ενός νέου ηλεκτρικού σπορ coupé που αναφέρεται ως Project V. Αυτή η συνεργασία στοχεύει στην προώθηση του έργου προς τη μαζική παραγωγή και την εμπορική του εκμετάλλευση.

Το Project V, το οποίο φέρει την κληρονομιά της Caterham με έμφαση στην ελαφρότητα και τη διασκεδαστική οδήγηση, αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά στο Goodwood Festival of Speed το 2023. Η Caterham, σε συνεργασία με την Tokyo R&D, προχωράει την ανάπτυξη ενός πρωτοτύπου, με στόχο την ολοκλήρωσή του το 2025.

Η Yamaha έχει αναλάβει την ανάπτυξη και προμήθεια του e-axle, ενός βασικού εξαρτήματος για το ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης. Επιπλέον, θα προσφέρει την τεχνογνωσία της στον έλεγχο της κίνησης του οχήματος, με το όραμα να φέρει τη σφραγίδα «Caterham Powered by Yamaha Motor».

Η συνεργασία αυτή εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική της Yamaha να επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα μέχρι το 2050, επενδύοντας σε καινοτόμες τεχνολογίες που ενισχύουν τη βιωσιμότητα. Η εταιρεία ήδη συμμετέχει ως προμηθευτής ηλεκτρικών συστημάτων υψηλών επιδόσεων στο πρωτάθλημα Formula E από το 2024.

Με αυτή τη συνεργασία, η Yamaha και η Caterham προσβλέπουν σε μια νέα εποχή για τα ηλεκτρικά σπορ αυτοκίνητα, συνδυάζοντας προηγμένη τεχνολογία με διαχρονική οδηγική ευχαρίστηση.

Φωτογραφία: Yamaha

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!