MotoGP: O Μαρκ Μάρκεθ «πετάει λευκή πετσέτα»

Κώστας Παστρίμας
MotoGP: O Μαρκ Μάρκεθ «πετάει λευκή πετσέτα»
Η ατυχία στην Ινδονησία αφήνει τον Μάρκεθ και τον Μπαστιανίνι εκτός μάχης για τον τίτλο, καθώς η κούρσα περιορίζεται πλέον σε Μαρτίν και Μπανάια.

Ο Μαρκ Μάρκεθ παραδέχτηκε πως οι ελπίδες του για τον τίτλο στο MotoGP 2024 έχουν πλέον εξανεμιστεί, μετά από ένα καταστροφικό GP στην Ινδονησία, όπου υπέστη εντυπωσιακή βλάβη στον κινητήρα. Ο Ισπανός αναβάτης, ο οποίος βρισκόταν μόλις 50 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Χόρχε Μαρτίν πριν τον αγώνα, έχασε πολύτιμους πόντους και βρίσκεται τώρα 75 βαθμούς πίσω, ενώ ο Ενέα Μπαστιανίνι, που επίσης εγκατέλειψε λόγω πτώσης, βρίσκεται 78 βαθμούς μακριά από την κορυφή.

Μιλώντας πριν τον επερχόμενο αγώνα στο Μοτέγκι, ο Μάρκεθ δήλωσε πως ο φετινός τίτλος είναι πλέον μια μάχη μεταξύ του Χόρχε Μαρτίν και του Πέκο Μπανιάια, καθώς οι δύο αυτοί αναβάτες δείχνουν να είναι σταθερά ταχύτεροι από τους υπόλοιπους. «Πιστεύω πως η μάχη για τον τίτλο είναι πλέον ανάμεσα σε αυτούς τους δύο. Εγώ και ο Μπαστιανίνι χάσαμε πολλούς βαθμούς στην Ινδονησία, οπότε για εμάς το παιχνίδι τελείωσε», ανέφερε.

Έχει πετύχει τους στόχους του

Αν και παραμένει μαθηματικά στο παιχνίδι, ο Μάρκεθ είχε δηλώσει νωρίτερα ότι οι στόχοι του για τη σεζόν είχαν ήδη ολοκληρωθεί μετά τη νίκη του στο GP της Αραγονίας. Τώρα, η προτεραιότητά του είναι η βελτίωση της συνέπειας στις κατατακτήριες, ιδιαίτερα μετά από τρεις διαδοχικές πτώσεις στο Q2, και η επίτευξη καλών αποτελεσμάτων στους τελευταίους αγώνες της χρονιάς.

Από την πλευρά του, ο Μπαστιανίνι παραμένει πιο αισιόδοξος, δηλώνοντας πως παρόλο που το χάσμα στη βαθμολογία μεγαλώνει, «δεν είναι μαθηματικά αδύνατο» να διεκδικήσει τον τίτλο. Με το επόμενο GP να πραγματοποιείται στο Μοτέγκι, η μάχη για τον τίτλο μεταξύ Μαρτίν και Μπανάια προβλέπεται συναρπαστική, με μόλις 21 βαθμούς να χωρίζουν τους δύο αναβάτες.

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!