MotoGP: O Αλμπεσιάνο φεύγει από την Aprilia για τη Honda, στη θέση του ο Στερλακίνι

Κώστας Παστρίμας
MotoGP: O Αλμπεσιάνο φεύγει από την Aprilia για τη Honda, στη θέση του ο Στερλακίνι
Αλλαγές στις τεχνικές διευθύνσεις των ομάδων ενόψει της σεζόν του 2025, με την Aprilia και τη Honda να προχωρούν σε σημαντικές προσθήκες.

To MotoGP ετοιμάζεται για θεαματικές αλλαγές στην τεχνική ηγεσία δύο εκ των ομάδων του, καθώς οι μετακινήσεις δύο κορυφαίων στελεχών ανακοινώθηκαν λίγο πριν την έναρξη του Ιαπωνικού Grand Prix. Ο τεχνικός διευθυντής της Aprilia, Ρομάνο Αλμπεσιάνο (αριστερά), θα μετακινηθεί στη Honda από την αρχή της σεζόν του 2025, αναλαμβάνοντας τη θέση του Κεν Καουάτσι, ο οποίος μεταφέρθηκε στην ομάδα δοκιμών της Honda. Ο Φαμπιάνο Στερλακίνι (δεξιά), πρώην τεχνικός διευθυντής της KTM, θα αναλάβει άμεσα τη θέση του Αλμπεσιάνο στην Aprilia, μετά τον τελευταίο αγώνα της φετινής χρονιάς.

Η μετακίνηση του Αλμπεσιάνο στην Honda έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για την ιαπωνική ομάδα, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες τα τελευταία χρόνια και αναζητά τρόπους να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της στο MotoGP. Μετά από 11 χρόνια υπηρεσίας στην Aprilia, ο Αλμπεσιάνο θα προσπαθήσει να συμβάλει στην ανάκαμψη της Honda, η οποία βρίσκεται σε διαδικασία αναδιοργάνωσης.

Στην Aprilia, ο Φαμπιάνο Στερλακίνι θα αναλάβει την τεχνική διεύθυνση, με στόχο να συνεχίσει τη δυναμική πορεία της ομάδας. Με νέους αναβάτες τους Χόρχε Μαρτίν και Μάρκο Μπεζέκι, που έχουν ήδη υπογράψει για το 2025, η Aprilia ετοιμάζεται να ενισχύσει το πρόγραμμά της στο MotoGP. Ο αθλητικός διευθυντής της ομάδας, Μάσιμο Ριβόλα, εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον, δηλώνοντας: «Πιστεύουμε στον εαυτό μας, την εταιρεία μας και την ομάδα μας. Με αυτές τις αλλαγές και τους νέους αναβάτες, ελπίζουμε να συνεχίσουμε την ανοδική μας πορεία».

Η επίσημη ανακοίνωση της Aprilia ευχαριστεί τον Ρομάνο Αλμπεσιάνο για τα 11 χρόνια υπηρεσίας του ως τεχνικός διευθυντής και τα 20 χρόνια που εργάστηκε στον Όμιλο Piaggio, αναγνωρίζοντας τη συμβολή του στην επιτυχία της ομάδας.

Φωτογραφίες: Aprilia

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!