F1 - O Σάινθ θέλει να γίνει πρωταθλητής με τη Williams

F1 - O Σάινθ θέλει να γίνει πρωταθλητής με τη Williams
Ο Ισπανός οδηγός μπορεί να αλλάζει αγωνιστικό περιβάλλον το 2025, ωστόσο αυτό δεν τον αποτρέπει από το να ονειρεύεται τίτλους στην F1.

Το 2025 ο Κάρλος Σάινθ θα κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του. Ο Ισπανός οδηγός θα φύγει από τη Scuderia Ferrari και θα πάει στη Williams δίπλα στον Άλεξ Άλμπον. Τη θέση του στην ιταλική ομάδα θα πάρει ο Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος θα φύγει από τη Mercedes μετά από 12 σεζόν γεμάτες επιτυχίες.

Στη Ferrari o Σάινθ κατέκτησε 3 νίκες και 5 pole position και με έξι Grand Prix να απομένουν για το τέλος της φετινής σεζόν, μπορεί να αυξήσει κι άλλο τα παραπάνω στατιστικά. Παρά το γεγονός πως η Williams είναι ομάδα που μάχεται για χαμηλότερες θέσεις στην κατάταξη των αγώνων, ο 30χρονος ονερεύεται μόνο επιτυχίες.

Σε ερώτηση των Straight Times για τους στόχους του στο επόμενο βήμα της καριέρας του, ο Σάινθ δήλωσε: «Έχω την απόλυτη πεποίθηση πως έχω όλες τις δεξιότητες που χρειάζονται για να γίνω παγκόσμιος πρωταθλητής. Εάν μία ημέρα μου δώσουν το κατάλληλο μονοθέσιο στο σωστό μέρος και τη σωστή στιγμή, τότε θα καταφέρω να πάρω το πρωτάθλημα. Εύχομαι να γίνω σύντομα παγκόσμιος πρωταθλητής».

Ο Σάινθ βρίσκεται τέσσερα χρόνια στη Ferrari και παρά το γεγονός πως η ιταλική ομάδα υπέγραψε άλλον οδηγό, οι μεταξύ τους σχέσεις είναι εξαιρετικές: «Έχουμε χτίσει μια πολύ ισχυρή σχέση τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Έχουμε καταφέρει να διατηρήσουμε μια πολύ ώριμη σχέση ενώ είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί. Έχουμε σημειώσει και πολλές επιτυχίες γιατί έχουμε κατακτήσει πολλούς βαθμούς και νίκες».

Ακούστε την ομάδα του gMotion στο νέο podcast powered by Ford να αναλύει τον αγώνα της Formula 1 στη Σιγκαπούρη και τη νίκη του Λάντο Νόρις

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari Press Office

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!