F1 - Λεκλέρ: «Ρεαλιστικός στόχος το πρωτάθλημα το 2025»

F1 - Λεκλέρ: «Ρεαλιστικός στόχος το πρωτάθλημα το 2025»
Ο Μονεγάσκος οδηγός της Scuderia Ferrari είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος για την επόμενη σεζόν της Formula 1 στην οποία ευελπιστεί να αναδειχθεί πρωταθλητής.

Ο Σαρλ Λεκλερ για πρώτη φορά στην καριέρα του πέτυχε δύο στόχους που είχε ως οδηγός. Ο ένας ήταν να κερδίσει το Grand Prix Ιταλίας μέσα στη Μόντσα και ο άλλος να κερδίσει το Grand Prix Μονακό. Τους δύο αυτούς αγώνες κέρδισε εντός του 2024 και είναι οι μοναδικές του νίκες έως τώρα.

Ο Μονεγάσκος βρίσκεται στην 3η θέση στο πρωτάθλημα οδηγών, 86 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας, Μαξ Φερστάπεν. Μπορεί μαθηματικά να είναι στο παιχνίδι του τίτλου, ωστόσο φαντάζει αδύνατο να αναδειχθεί φέτος παγκόσμιος πρωταθλητής.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο The Race, o Λεκλέρ ρωτήθηκε σχετικά με το αν είναι ευχαριστημένος με το πώς έχει εξελιχθεί η φετινή του σεζόν: «Είμαι πολύ χαρούμενος με τη σεζόν μου γιατί βελτιώνομαι συνέχεια σαν οδηγός. Η φετινή είναι μια σεζόν με κοντράστ συναισθημάτων με πολλές καλές και πολλές κακές στιγμές. Κέρδισα στο Μονακό και στη Μόντσα όμως μπορώ να πω ότι πέρασα δύσκολα. Θα ήταν ψέματα αν έλεγα πως ήμουν σίγουρος πως θα μπορέσουμε να σηκώσουμε τα κεφάλια μας ψηλά. Όμως κάναμε πολύ καλή δουλειά και είμαι πολύ αισιόδοξος για τους τελευταίους αγώνες».

Με βάση τη μεγάλη βελτίωση της Ferrari από το καλοκαίρι, ο Λεκλέρ ρωτήθηκε σχετικά με το αν στους στόχους του είναι το πρωτάθλημα: «Είναι ρεαλιστικό το πρωτάθλημα το 2025; Φυσικά και είναι».

Το 2025 ο Λεκλέρ θα έχει δίπλα του στη Ferrari τον Λιούις Χάμιλτον. Ενόψει της συνεργασίας τους, ο Μονεγάσκος ανυπομονεί να δει τι είναι ικανός να κάνει απέναντι σε έναν 7 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή.

Ακούστε την ομάδα του gMotion στο νέο podcast powered by Ford να αναλύει τον αγώνα της Formula 1 στη Σιγκαπούρη και τη νίκη του Λάντο Νόρις

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari press Office

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!