Νέο Ford Capri

Νίκος Γιαννούλας
Νέο Ford Capri
Με σχεδιαστική έμπνευση από το παρελθόν αλλά τεχνολογία του μέλλοντος, το αμιγώς ηλεκτρικό coupe SUV της Ford είναι ένα πολύ ενδιαφέρον αυτοκίνητο.

Το Ford Capri που παρουσιάστηκε στο τέλος της δεκαετίας του '60 και έγινε τεράστια επιτυχία ανάμεσα στους λάτρεις των σπορ αυτοκινήτων, αποτέλεσε την έμπνευση για το ολοκαίνουριο, αμιγώς ηλεκτρικό coupe SUV της αμερικανικής εταιρείας.

Ford Capri

Με εντυπωσιακή εξωτερική σχεδίαση που μαγνητίζει τα βλέμματα, είναι ένα μεσαίου μεγέθους coupe SUV με συνολικό μήκος 4,63 μ. που προσφέρει μοναδικές τεχνολογίες και ανέσεις, σε συνδυασμό με άπλετους χώρους για επιβάτες και αποσκευές αλλά και σπορ συμπεριφορά στο δρόμο.

Ford Capri

Στο εμπρός μέρος του αυτοκινήτου δεσπόζουν τα εντυπωσιακής σχεδίασης φωτιστικά σώματα LED, τα οποία κοσμούνται στο εσωτερικό από τέσσερις χαρακτηριστικές «υπογραφές». Αυτά τα ιδιαίτερα αποδοτικά φώτα ενώνονται οπτικά μέσα από ένα σύγχρονο ενιαίο γραφικό μαύρου χρώματος που διατρέχει την εμπρός όψη – ένα ακόμα στιλιστικό στοιχείο από το αρχικό Capri που τώρα επανερμηνεύεται στο νέο, ηλεκτρικό coupe SUV της Ford.

Ford Capri


Το πίσω μέρος του νέου Ford Capri αποτελεί μια ακόμα ξεκάθαρη σχεδιαστική αναφορά στο εμβληματικό σπορ κουπέ μοντέλο του παρελθόντος. Τα φωτιστικά σώματα τεσσάρων στοιχείων πρωταγωνιστούν, μαζί ασφαλώς με το μαύρου χρώματος στοιχείο πλήρους πλάτους, το οποίο βρίσκεται ανάμεσά τους. Την πίσω όψη του νέου coupe SUV συμπληρώνει μια μεγάλη πέμπτη πόρτα, η οποία αποκαλύπτει έναν ευμεγέθη χώρο αποσκευών με εντυπωσιακή χωρητικότητα έως και 572 λίτρα.

Ford Capri


Το νέο Ford Capri είναι άμεσα διαθέσιμο για παραγγελία στην Ελλάδα σε εκδόσεις με μπαταρία εκτεταμένης χωρητικότητας (Extended Range) είτε με κίνηση στους πίσω τροχούς (RWD), είτε με τετρακίνηση (AWD). Η πισωκίνητη έκδοση RWD του ολοκαίνουργιου Ford Capri αποδίδει μέγιστη ισχύ 286 ίππων και άμεσα διαθέσιμη ροπή 545 Nm, ενώ στην τετρακίνητη AWD οι αντίστοιχες τιμές είναι 340 ίπποι και 679 Nm. Κορυφαίες είναι και οι επιδόσεις, με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 180 χλμ./ώρα και την επιτάχυνση 0-100 km/h να ολοκληρώνεται σε 6,4 δλ. για το νέο Capri RWD και 5,3 δλ. για το νέο Capri AWD.

Ford Capri


Οι εκδόσεις εξοπλισμού του μοντέλου είναι δύο, οι Capri Style και Capri Premium. Αμφότερες έχουν εντυπωσιακή πληρότητα, με στοιχεία άνεσης, πολυτέλειας και ασφάλειας που εντυπωσιάζουν. Στον πίνακα που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε όλες τις διαθέσιμες εκδόσεις του μοντέλου και τις τιμές τους.

Ford Capri

Photo Credit: Ford

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!