MotoGP, Ιαπωνία: Ο Μπανάια «κληρονόμησε» τη νίκη από τον Ακόστα

Κώστας Παστρίμας
MotoGP, Ιαπωνία: Ο Μπανάια «κληρονόμησε» τη νίκη από τον Ακόστα
Ο Πέκο Μπανάια με την Ducati ήταν ο κερδισμένος του Σαββάτου στο Μοτέγκι, μειώνοντας τη διαφορά στη βαθμολογία από τον Χόρχε Μαρτίν που τερμάτισε 4ος.

Ο Αγώνας Σπριντ για το GP Ιαπωνίας, του 17ου φετινού αγώνα για το MotoGP, είχε δράμα και ανατροπές και μεγάλο νικητή τον Πέκο Μπανάια της εργοστασιακής Lenovo Ducati. Ο Ιταλός πρωταθλητής βρέθηκε στην πρώτη θέση όταν έπεσε ο Πέδρο Ακόστα και την κράτησε μέχρι το τέλος. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο ομόσταβλός του στην εργοστασιακή ομάδα Ενέα Μπαστιανίνι και τρίτος ήταν ο Μαρκ Μάρκεθ με την Gresini Ducati.

Οι αναβάτες πήραν τις θέσεις τους στην εκκίνηση με τον βροχερό καιρό να είναι η μεγαλύτερη ανησυχία τους. Η πίστα ήταν στεγνή στο ξεκίνημα του αγώνα και όλοι είχαν slick ελαστικά, αλλά τα πράγματα θα μπορούσαν να αλλάξουν.

Η εκκίνηση ήταν τυπικά καλή για τον Μπανάια, που πήρε την πρωτοπορία του αγώνα από τον poleman Ακόστα, με τον Μπαστιανίνι να ακολουθεί μπροστά από τον Μπίντερ. Ο Βινιάλες «καταποντίστηκε» εκτός 10άδας ενώ ο Μαρτίν έκανε εκπληκτική εκκίνηση για να ανέβει στην 5η θέση. Πολύ καλά ξεκίνησε και ο Μαρκ Μάρκεθ, που κέρδισε μερικές θέσεις.

Ο Ακόστα όμως είχε την ταχύτητα να επιτεθεί στον Μπανάια και να τον περάσει, για να πάρει την πρώτη θέση. Κι ενώ μια βλάβη έβγαλε τον Μπίντερ εκτός αγώνα, ο Μαρκ Μάρκεθ πέρασε τον Μαρτίν για την 4η θέση.

Ο Ακόστα έδειχνε να έχει τον έλεγχο του αγώνα και άνοιγε τη διαφορά από τον Μπανάια, αλλά ένα μικρό λάθος έφερε μια πτώση που τον έβγαλε εκτός αγώνα. Έτσι, ο Μπανάια «κληρονόμησε» την πρωτοπορία στον αγώνα, με τον Μπαστιανίνι στη 2η θέση και τους Μάρκεθ και Μαρτίν να ακολουθούν.

Στους τελευταίους γύρους η πρωτιά του Μπανάια δεν αμφισβητήθηκε, αλλά για τη δεύτερη θέση δόθηκε μεγάλη μάχη, την οποία κέρδισε ο Μπαστιανίνι, προσπερνώντας με αποφασιστικό τρόπο τον Μάρκεθ στον προτελευταίο γύρο, αφού ο Ισπανός τον είχε περάσει λίγο νωρίτερα. Ο Μαρτίν πήρε την 4η θέση και ακολούθησαν οι Μορμπιντέλι, Ντι Τζιαναντόνιο, Α. Μάρεθ, Μίλερ και Βινιάλες.

Το αποτέλεσμα αυτό έφερε τον Μπανάια έξι βαθμούς πιο κοντά στον Μαρτίν στη βαθμολογία, με τη διαφορά τους να βρίσκεται πλέον στους 15 βαθμούς.

Ο αγώνας της Κυριακής στο Μοτέγκι θα ξεκινήσει στις 8:00 το πρωί.

Αποτελέσματα.

sprint

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!