Opel Grandland: Με... άσο στο μανίκι την πλατφόρμα STLA

Κώστας Μπιτσικώκος
Opel Grandland: Με... άσο στο μανίκι την πλατφόρμα STLA
Το οικογενειακό SUV των 4,65 μέτρων εκμεταλλεύεται τις τεχνολογικές δυνατότητες του Ομίλου Stellantis.

Στο περίπτερο της Opel στην έκθεση AUTO ATHINA 2024 δεσπόζει το νέο Grandland. Και ιδιαίτερα η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση που αποτελεί το πρώτο μοντέλο της γερμανικής μάρκας που επωφελείται από την πλατφόρμα του Ομίλου Stellantis STLA Medium.

Χάρη στη νέα αρχιτεκτονική, τη νέα επίπεδη τοποθέτηση της μπαταρίας, χωρητικότητας έως 98 kWh, τον ηλεκτροκινητήρα νέας γενιάς και άλλα χαρακτηριστικά εξοικονόμησης ενέργειας, όπως η αντλία θερμότητας, το νέο Opel Grandland Electric μπορεί να διανύσει έως και περίπου 700 χλμ. μέχρι να χρειαστεί ξανά φόρτιση.

Τότε θα απαιτηθούν μόλις 26 λεπτά σε δημόσιο σταθμό ταχείας φόρτισης, για την επαναφόρτιση της μπαταρίας στο 80% της χωρητικότητάς της. Έτσι, το νέο Grandland Electric προσφέρει ένα νέο επίπεδο ηλεκτρικής κινητικότητας και κάνει πραγματικότητα το όραμα του Opel Experimental, όσον αφορά την εξοικονόμηση πόρων χωρίς συμβιβασμούς.

Opel Grandland

Το εσωτερικό του νέου Opel Grandland είναι επίσης σχεδιασμένο για να είναι τολμηρό, λιτό και αποδοτικό. Οι οριζόντιες γραμμές, όπως αυτές που ξεκινούν από τον πίνακα οργάνων μέχρι τις πόρτες, ενισχύουν την αίσθηση ευρυχωρίας, ενώ η κεντρική οθόνη 16’’, η οποία είναι ελαφρώς προσανατολισμένη στον οδηγό και η ψηλά τοποθετημένη κεντρική κονσόλα, δημιουργούν μια σπορ αίσθηση.

Πίσω από το τιμόνι, ένας πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων παρέχει τις σημαντικότερες πληροφορίες και, σε συνδυασμό με την οθόνη Intelli-HUD head-up display, επιτρέπει στον οδηγό να επικεντρωθεί στην απόλαυση της οδήγησης, χωρίς να χρειάζεται να πάρει τα μάτια του από τον δρόμο. Ο οδηγός έχει επίσης τη δυνατότητα να ενεργοποιήσει χειροκίνητα ή αυτόματα τη λειτουργία Pure Mode. Η λειτουργία αυτή μειώνει το περιεχόμενο στην οθόνη πληροφόρησης οδηγού, τη head-up display και την κεντρική οθόνη, εξασφαλίζοντας ακόμα λιγότερη απόσπαση της προσοχής και προσφέροντας μια ‘Detox’ εμπειρία. Επιπλέον, ακολουθώντας τη στρατηγική προσέγγιση του "Greenovation", όλα τα υφάσματα και τα καλύμματα στο εσωτερικό είναι κατασκευασμένα από 100% ανακυκλωμένα υλικά.

Υπάρχει όμως και δεύτερη έκδοση του νέου Grandland που μπαίνει στην πρίζα. Το νέο Grandland Plug-in Hybrid έχει ηλεκτρική αυτονομία έως 85 χλμ, κάτι που επιτρέπει στον οδηγό του κινείται καθημερινά μέσα στην πόλη αποκλειστικά με μηδενικούς ρύπους.

Photo Credits: Gazzetta, Opel

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!