Αττική Οδός: Ο Σταϊκούρας ξεκαθάρισε μέχρι πότε θα ισχύει η μείωση των 30 λεπτών

Αττική Οδός: Ο Σταϊκούρας ξεκαθάρισε μέχρι πότε θα ισχύει η μείωση των 30 λεπτών
Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών αναφέρθηκε και στο σύστημα κυμαινόμενων διοδίων, το οποίο ενδέχεται να τεθεί σε ισχύ μελλοντικά.

Σε ισχύ είναι από τα μεσάνυχτα του περασμένου Σαββάτου οι μειωμένες τιμές διοδίων στην Αττική Οδό. Η διέλευση για τα αυτοκίνητα (κατηγορία 2) κοστίζει πλέον 2,5 ευρώ. Μέχρι πότε όμως θα ισχύουν οι μειωμένες τιμές; Τη σχετική διευκρίνιση έδωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

«Αυτή η μείωση των 30 λεπτών του ευρώ θα ισχύει ουσιαστικά για την επόμενη πενταετία. Βέβαια θα υπάρχει η όποια τιμαριθμοποιημένη μεταβολή όπως γίνεται σε όλους τους αυτοκινητόδρομους. Αλλά εκτιμούμε ότι δεν θα έχουμε μεγάλο ύψος πληθωρισμού», ανέφερε ο Χρήστος Σταϊκούρας. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί π.χ. από την 1η Ιανουαρίου 2025 να επιβληθεί αύξηση λίγων λεπτών του ευρώ για μοτοσικλέτες και ΙΧ (μεγαλύτερη για λεωφορεία και φορτηγά).

Ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε και στα κυμαινόμενα διόδια, τα οποία προβλέπει η νέα σύμβαση παραχώρησης, μετά την παρέλευση της πρώτης πενταετίας. «Μετά την πενταετία, υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής τιμής των διοδίων, όμως η μέση τιμή θα παραμένει στα 2,5 ευρώ. Ο παραχωρησιούχος θα έχει τη δυνατότητα να εισηγηθεί για συγκεκριμένες ώρες της ημέρας αύξηση του τιμήματος, μέχρι 30%. Προφανώς κάποιες άλλες ώρες θα υπάρχει αντίστοιχη μείωση της τιμής των διοδίων».

Photo Credits: Gazzetta

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!