Honda Forza 750 2025: Νέα σχεδίαση και ενίσχυση προδιαγραφών (vid)

Νίκος Βιτσιλάκης
Honda Forza 750 2025: Νέα σχεδίαση και ενίσχυση προδιαγραφών (vid)
Μετά την αναβάθμιση του περιπετειώδους X-ADV 750 ήρθε η ώρα και για το πολυτελές mega scooter της Honda να δεχθεί τις δικές του πινελιές ανανέωσης.

Το νέο Forza 750 αποκτά τελείως νέα σχεδίαση, με όλα τα πλαστικά του μέρη να έχουν τελείως νέα σχεδίαση (εκτός του μπροστινού φτερού και της καρίνας του φέρινγκ). Οι διπλοί προβολείς LED έχουν πλέον ενσωματωμένα τα φώτα ημέρας DRL και τα φλας, ενώ οι έχοντες ταξιδιωτικές ανησυχίες θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα την εφαρμογή συστήματος cruise control και θα χαρούν με τη νέα TFT οθόνη των 5” και τη δυνατότητα συνδεσιμότητας μέσω της εφαρμογής Honda RoadSync.

Αυτή η τελευταία διαθέτει πλέον αυτόματα ρυθμιζόμενη φωτεινότητα για να μην αντανακλά στο φως του ήλιου και, όπως μας λέει η Honda, ανάμεσα στο πλαστικό προστατευτικό κάλυμμα και την ίδια υπάρχει γέμισμα ρητίνης για το σκοπό αυτό. Η σέλα έχει αλλάξει τελείως σχήμα, το ίδιο ισχύει τόσο για την ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη αεροδυναμική ζελατίνα όσο και για τις χειρολαβές του συνεπιβάτη.

Honda Forza 750 2025

 

Εργονομικά και σύμφωνα με το εργοστάσιο, ο αναβάτης διαθέτει πλέον περισσότερο χώρο για τα πόδια του, όπως επίσης και έναν κέρσορα στο τιμόνι για να ελέγχει όλες τις λειτουργίες της οθόνης. Τέλος, το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DCT έχει δεχθεί με τη σειρά του τις απαραίτητες βελτιώσεις προκειμένου να προσφέρει καλύτερη απόκριση στις εκκινήσεις και ομαλότερη λειτουργία στις χαμηλές ταχύτητες.

Honda Forza 750 2025

Αξιοσημείωτη είναι η χρήση νέων υλικών στο μοντέλο, όπως το Durabio (βιολογικής προέλευσης ρητίνη τύπου πολυανθρακικού), ενώ έχει αυξηθεί και η χρήση ανακυκλωμένων πλαστικών και ελαστικών υλικών. Όπως και στο απερχόμενο μοντέλο, η αβίαστη επιτάχυνση είναι διαθέσιμη από τον ροπάτο δικύλινδρο κινητήρα των 745cc και 59Hp, εξοπλισμένο με ηλεκτρονικό γκάζι TBW, τέσσερα προεπιλεγμένα προγράμματα οδήγησης και τρία επίπεδα λειτουργίας του συστήματος ελέγχου πρόσφυσης HSTC (Honda Selectable Torque Control), με αναβαθμισμένη μάλιστα τη λειτουργία Rain για τις γλιστερές επιφάνειες.

Honda Forza 750 2025

Το σωληνωτό ατσάλινο πλαίσιο, το ψαλίδι από αλουμίνιο, η πίσω ανάρτηση Pro-Link και οι τροχοί 17/15 ιντσών παραμένουν ως είχαν, όπως και το φρενάρισμα με τις
ακτινικά τοποθετημένες τετραπίστονες δαγκάνες. Τρία νέα χρώματα διατηρούν το Forza 750 φρέσκο και για την ώρα δεν υπάρχει πληροφόρηση για τιμή και άφιξη.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!