Kia EV3: Το φουτουριστικό ηλεκτρικό SUV

Kia EV3: Το φουτουριστικό ηλεκτρικό SUV

Κώστας Παστρίμας
Kia EV3: Το φουτουριστικό ηλεκτρικό SUV
Το νέο πλήρως ηλεκτρικό SUV της Kia, με αυτονομία έως 500 χιλιόμετρα, κάνει την εμφάνισή του στην Auto Athina 2024.

Η Kia φέρνει μια δυναμική πρόταση στην κατηγορία των ηλεκτρικών SUV με το νέο Kia EV3, το οποίο ξεχωρίζει για τον φουτουριστικό σχεδιασμό και τις τεχνολογικές καινοτομίες του. Το EV3, τοποθετημένο στην καρδιά της οικολογικής μετακίνησης, συνδυάζει κορυφαίες επιδόσεις, πρακτικότητα και εντυπωσιακή αυτονομία, κάτι που αναμένεται να το καταστήσει έναν από τους σημαντικότερους ανταγωνιστές στην κατηγορία του. Η πρώτη του εμφάνιση στην Ελλάδα θα πραγματοποιείται στην έκθεση Auto Athina 2024 (5-13 Οκτωβρίου), όπου οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να το δουν από κοντά και να ενημερωθούν για τις νέες τεχνολογίες της Kia.

Διαθέσιμες εκδόσεις και χαρακτηριστικά

Το νέο Kia EV3 θα διατίθεται σε δύο κύριες εκδόσεις κινητήρα, καλύπτοντας τις ανάγκες τόσο για όσους αναζητούν την καλύτερη δυνατή αυτονομία όσο και για εκείνους που προτιμούν αυξημένες επιδόσεις:

Standard Range:

Μπαταρία: 58,3 kWh
Αυτονομία: Περίπου 455 km σε πραγματικές συνθήκες, προσφέροντας εξαιρετική κάλυψη για καθημερινές μετακινήσεις.
Ισχύς: 201 ίπποι (150 kW)
Ροπή: 283 Nm
Επιτάχυνση 0-100 km/h: 7,7 δευτερόλεπτα
Φόρτιση: Μέγιστη ταχύτητα φόρτισης 105 kW DC, επιτρέποντας φόρτιση 10-80% σε περίπου 33 λεπτά.

 

Long Range:

Μπαταρία: 81,4 kWh
Αυτονομία: Έως 605 km (WLTP), με πραγματική αυτονομία κοντά στα 563 km, κατάλληλη για μεγαλύτερα ταξίδια.
Ισχύς: 201 ίπποι (150 kW)
Ροπή: 283 Nm
Φόρτιση: Ιδανική επιλογή για όσους χρειάζονται μεγαλύτερη αυτονομία με παρόμοιες επιδόσεις φόρτισης.

Στον τομέα του σχεδιασμού, το EV3 υιοθετεί καθαρές γραμμές και εντυπωσιακές λεπτομέρειες που αναδεικνύουν το φουτουριστικό και κομψό προφίλ του. Στο εσωτερικό, κυριαρχούν οι προηγμένες τεχνολογίες, με μια μεγάλη οθόνη αφής να αναλαμβάνει τον χειρισμό του συστήματος infotainment, καθώς και συστήματα υποστήριξης του οδηγού, όπως το Highway Driving Assist και το Forward Collision-Avoidance Assist, που διασφαλίζουν την ασφάλεια του οδηγού και των επιβατών σε κάθε διαδρομή.

Με το EV3, η Kia στοχεύει να ενισχύσει τη θέση της στην αγορά των ηλεκτρικών SUV, προσφέροντας ένα όχημα που συνδυάζει απόλυτα την τεχνολογία αιχμής, την υψηλή αυτονομία και την οδηγική ευχαρίστηση. Οι επισκέπτες της Auto Athina 2024 θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά το νέο μοντέλο και να ανακαλύψουν τις καινοτομίες που φέρνει η Kia στον τομέα της βιώσιμης κινητικότητας.

Φωτογραφίες: Βασίλης Κωστάκος

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!