F1 - Η Mercedes δεν αφήνει τον Χάμιλτον να κάνει πρόωρο ντεμπούτο με τη Ferrari

F1 - Η Mercedes δεν αφήνει τον Χάμιλτον να κάνει πρόωρο ντεμπούτο με τη Ferrari
Θα χρειαστεί να περιμένουμε λίγους μήνες ακόμη μέχρι να δούμε τον 7 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1 μέσα στο κόκκινο μονοθέσιο.

Ο Λιούις Χάμιλτον συγκλόνισε τον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην αρχή της φετινής χρονιάς. Ο Βρετανός πολυπρωταθλητής της Formula 1 αποφάσισε να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τη Scuderia Ferrari και από το 2025 θα γίνει κάτοικος Μαρανέλο.

Για το τέλος της φετινής σεζόν απομένουν 6 Grand Prix και 3 Αγώνες Σπριντ, οι οποίοι θα είναι οι τελευταίοι του Χάμιλτον με τη Mercedes. Αρκετός κόσμος περιμένει ήδη να δει τον 7 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή με την κόκκινη αγωνιστική φόρμα ώστε να ξεκινήσει το νέο του ταξίδι στην άκρως επιτυχημένη καριέρα του.

Ωστόσο θα χρειαστεί να περιμένουμε λίγο παραπάνω ώστε να δούμε τον Χάμιλτον πίσω από το τιμόνι μονοθεσίου της Ferrari. Εδώ και αρκετό καιρό υπήρχε η φημολογία πως θα οδηγήσει την SF-24 στο τεστ του Άμπου Ντάμπι μετά το τέλος της φετινής σεζόν, κάτι το οποίο τελικά δεν πρόκειται να συμβεί. Ο Άντριου Μπένσον του BBC ανέφερε χαρακτηριστικά:

 

«Ο Χάμιλτον έχει συμβόλαιο με τη Mercedes μέχρι το τέλος της χρονιάς και στη Mercedes είπαν πως δεν μπορεί να κάνει δοκιμές με τη Ferrari έως το τέλος της σεζόν. O λόγος είναι επειδή έχουν αρκετή δουλειά με διαφημιστικές καμπάνιες της αποχώρησης του Χάμιλτον έπειτα από 12 σεζόν συνεργασίας και 18 (σ.σ. Όταν ο Χάμιλτον ήταν στη McLaren έπαιρνε δύναμη από κινητήρες της Mercedes) με κινητήρες της Mercedes», είπε.

Στο παρελθόν έχουμε δει οδηγούς να κάνουν δοκιμές στο τεστ του Άμπου Ντάμπι με τις ομάδες που έχουν υπογράψει συμβόλαιο για την επόμενη σεζόν. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα ήταν του Φερνάντο Αλόνσο με την Aston Martin το 2022, όταν ο Ισπανός αποφάσισε να αφήσει την Alpine.

Ο οδηγός που θα δώσει τη θέση του στον Χάμιλτον είναι ο Κάρλος Σάινθ. Ο Ισπανός θα γίνει οδηγός της Williams το 2025 και είναι πολύ πιθανό να πάρει μέρος στο τεστ του Άμπου Ντάμπι. Ο επικεφαλής της βρετανικής ομάδας, Τζέιμς Βόουλς, επιβεβαίωσε στο περιθώριο του GP Σιγκαπούρης πως βρίσκεται ήδη σε διαπραγματεύσεις με τη Ferrari ώστε να έχει από νωρίς τον Σάινθ στο μπλε μονοθέσιο.

Ακούστε την ομάδα του gMotion στο νέο podcast powered by Ford να αναλύει τον αγώνα της Formula 1 στη Σιγκαπούρη και τη νίκη του Λάντο Νόρις

Φωτογραφίες: fanaticsferrari/X

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!