F1: Το μέλλον του Μάρκο στη Red Bull εξαρτάται από τον Φερστάπεν

Κώστας Παστρίμας
F1: Το μέλλον του Μάρκο στη Red Bull εξαρτάται από τον Φερστάπεν
Ο Χέλμουτ Μάρκο δηλώνει ότι ο Μαξ Φερστάπεν είναι το κλειδί για τη δική του παραμονή στην ομάδα, εν μέσω φημών για αποχώρηση.

Ο Χέλμουτ Μάρκο, σύμβουλος της Red Bull, ανέφερε ότι η δική του σχέση με τον Μαξ Φερστάπεν είναι ο λόγος που παραμένει ακόμα στην ομάδα. Ο Μάρκο, που είναι σε ηλικία 81 ετών, διατηρεί στενή σχέση με τον Ολλανδό οδηγό, τον οποίο θεωρεί κεντρικό παράγοντα για τη δική του παρουσία στην ομάδα. Παρόλο που δηλώνει ανεξάρτητος και ότι δεν χρειάζεται να παραμένει στο άθλημα, η δέσμευσή του με τον Φερστάπεν τον κρατά ενεργό στη Formula 1.

Το όνομα του Μάρκο βρέθηκε στο επίκεντρο φημών για πιθανή απομάκρυνσή του από την ομάδα νωρίτερα μέσα στη χρονιά, εξαιτίας κατηγοριών για διαρροές πληροφοριών στα μέσα. Παρόλα αυτά, η θέση του φαίνεται να διατηρήθηκε, κυρίως λόγω της υποστήριξης του Φερστάπεν. Ο ίδιος ο Μάρκο εξήγησε ότι το όλο ζήτημα ήρθε σε μια περίοδο αλλαγής στη διοίκηση της Red Bull, μετά το θάνατο του ιδρυτή της, Ντίντριχ Μάτεσιτς, και την αυξημένη επιρροή της ταϊλανδικής πλευράς της εταιρείας.

Με τον Φερστάπεν να έχει εκφράσει αμφιβολίες για το μακροχρόνιο μέλλον του στη Formula 1, η δέσμευση του Μάρκο στην ομάδα εξαρτάται σημαντικά από τη συμμετοχή του Ολλανδού, που έχει συμβόλαιο με την Red Bull μέχρι το 2028. Ο Μάρκο έχει δηλώσει ότι όσο είναι εκεί, η απόφασή του θα λαμβάνεται με γνώμονα το καλύτερο συμφέρον του Φερστάπεν και της ομάδας.

Παράλληλα, οι φήμες για πιθανή μεταγραφή του Φερστάπεν σε άλλες ομάδες, όπως η Mercedes, συνεχίζουν να κυκλοφορούν, δημιουργώντας αβεβαιότητα για το μέλλον τόσο του ίδιου του Ολλανδού όσο και του Μάρκο στην ομάδα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!