Husqvarna Norden 901 Expedition 2025: Mικροβελτιώσεις και προσαρμογή στο Euro5+ (vid)

Νίκος Βιτσιλάκης
Husqvarna Norden 901 Expedition 2025: Mικροβελτιώσεις και προσαρμογή στο Euro5+ (vid)
Αναμενόμενο το φρεσκάρισμα στο μεσαίο On/Off της αυστριακής φίρμας, που δείχνει ικανό να του δώσει σημαντικούς πόντους στον εμπορικό στίβο.

Οι αλλαγές που έχεi δεχθεί το μοντέλο εκστρατείας* της Husqvarna είναι αυτές που είδαμε στο βασικό μοντέλο του 2024, δηλαδή νέοι καθρέπτες, νέο σύστημα φώτων έκτακτης ανάγκης (αλάρμ), παροχή φόρτισης USB-C, τροποποιημένη εσωτερικά εξάτμιση για προσαρμογή στις προδιαγραφές Euro5+ και, το κυριότερο, ένας αναβαθμισμένος ρυθμιστής ολίσθησης (Slip Adjuster), που αποτελεί μέρος του Cornering Motorcycle Traction Control (MTC). Προσφέροντας δέκα επίπεδα ρύθμισης, δίνει τη δυνατότητα στον αναβάτη αφενός να ελέγξει έτσι όπως θέλει το γλίστρημα του κινητήριου τροχού και αφετέρου να προσαρμόσει ανάλογα με τις επιθυμίες του το πόσο θα ανασηκωθεί ο μπροστινός.

Husqvarna Norden 901

Κατά τα λοιπά, μια νέα εμφάνιση με διαφορετικά χρώματα και γραφικά υπογράφουν μια μοτοσυκλέτα πραγματικό χιλιομετροφάγο, έτοιμη να αντιμετωπίσει στο διάβα της από εθνικές οδούς και επαρχιακά δίκτυα μέχρι σκληροτράχηλα εδάφη και δασικά μονοπάτια. Και για να τα κάνει όλα αυτά, είναι εφοδιασμένη από το βασικό εξοπλισμό με αρκετά κομμάτια από τη συλλογή Technical Accessories της Husqvarna, όπως θερμαινόμενα γκριπ και σέλα, μεγάλο ανεμοθώρακα Touring και δύο αδιάβροχες μαλακές πλαϊνές τσάντες συνολικής χωρητικότητας 36 λίτρων. To πολύ καλό με αυτές τις τελευταίες είναι πως η τοποθέτησή τους δεν εμποδίζει την αντίστοιχη σκληρών βαλιτσών, που μπαίνουν “πάνω” από τις μαλακές! Δείτε τις φωτογραφίες και θα καταλάβετε.

Husqvarna Norden 901

 

To Norden 901 Expedition του 2025 χρησιμοποιεί τον ίδιο κινητήρα με αυτόν του βασικού μοντέλου, τον γνωστό μας δηλαδή δικύλινδρο εν σειρά των 889cc, 105Ηp και 10.2kgm, ενώ εξοπλίζεται με τις κορυφαίες και πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις WP XPLOR, που προσφέρουν 240mm διαδρομής. Μπροστά από το τιμόνι μια αντιθαμβωτική και ανθεκτική στις γρατσουνιές οθόνη TFT 5” προσφέρει όλες τις βασικές πληροφορίες, όπως για παράδειγμα την τρέχουσα ταχύτητα κίνησης, τις στροφές του κινητήρα, το πρόγραμμα οδήγησης, την κατανάλωση καυσίμου και τη θερμοκρασία του ψυκτικού υγρού.

Husqvarna Norden 901

Οι λάτρεις των ταξιδιών θα χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή Ride Husqvarna Motorcycles στο smartphone τους και σαν ανταμοιβή θα πάρουν πλοήγηση Turn-by-Turn+, η οποία περιλαμβάνει πληροφορίες κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο με όλες τις οδηγίες να εμφανίζονται στην οθόνη. Η Μονάδα Συνδεσιμότητας επιτρέπει επίσης στους αναβάτες να ελέγχουν τη μουσική, να πραγματοποιούν και να λαμβάνουν κλήσεις και να προσαρμόζουν την ένταση χρησιμοποιώντας τα κουμπιά που είναι τοποθετημένα στο τιμόνι.

Husqvarna Norden 901

Το αναβαθμισμένο Norden Expedition θα είναι διαθέσιμο λίαν συντόμως και για περισσότερες πληροφορίες θα πρέπει να απευθυνθείτε στο δίκτυο εξουσιοδοτημένων συναργατών της Husqvarna.

*Expedition σημαίνει Εκστρατεία

Φωτογραφίες: Husqvarna

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!