F1, Στάινερ για Στρολ: «Είναι σαν να μην υπάρχει»

Κώστας Παστρίμας
F1, Στάινερ για Στρολ: «Είναι σαν να μην υπάρχει»
Η παράδοξη ανάλυση του Γκίντερ Στάινερ για τον Λανς Στρολ: «Δεν ήταν ποτέ νέος, δεν θα γίνει ποτέ γέρος. Θα είναι απλά εκεί».

Ο Λανς Στρολ, οδηγός της Aston Martin στη Formula 1 και γιος του δισεκατομμυριούχου -και ιδιοκτήτη της ομάδας- Λόρενς Στρολ, δέχεται συχνά κριτική για την απόδοσή του στην Formula 1. Η πιο πρόσφατη, ίσως και η πιο ασυνήθιστη, προήλθε από τον Γκίντερ Στάινερ, ο οποίος χαρακτήρισε τον Καναδό οδηγό ως «ανύπαρκτο» σε μια συνέντευξη στο podcast Red Flags.

Συγκεκριμένα, ο Στάινερ σχολίασε: «Ο Λανς περνά εντελώς κάτω από το ραντάρ. Είναι περίεργο, δεν μιλάει κανείς ούτε καλά ούτε άσχημα γι' αυτόν. Είναι απλά ανύπαρκτος. Δεν νομίζω ότι είναι κακός οδηγός. Όλοι ξέρουμε ότι δεν χρειάζεται να οδηγεί. Ίσως αν το αυτοκίνητο δεν του δίνει τη δυνατότητα να ανέβει στο βάθρο, λέει: "Εντάξει, θα περάσω τον καιρό μου, ποιος νοιάζεται, θα περιμένω μέχρι του χρόνου να δούμε αν το αυτοκίνητο θα είναι καλύτερο". Δεν ξέρω, δεν τον ξέρω τον τύπο, δεν έχω μιλήσει ποτέ μαζί του».

Και συνέχισε: «Είναι από αυτούς τους οδηγούς για τους οποίους σπάνια μιλάμε όταν είναι στους βαθμούς, και ακόμη λιγότερο όταν δεν είναι. Είναι απλά… εκεί. Δεν θα ήξερα καν ότι αγωνίστηκε στη Σιγκαπούρη. Πρέπει να κοιτάξω τα στατιστικά. Είναι απλά αόρατος. Δεν ήταν ποτέ νέος, δεν θα γίνει ποτέ γέρος. Θα είναι απλά εκεί. Είναι πάνω από τους κανόνες».

 

Με αυτή την ασυνήθιστη και έντονα ειλικρινή δήλωση, ο Στάινερ εκφράζει την απορία του για τον Στρολ, αφήνοντας αιχμές για την συνεχιζόμενη παρουσία του στην ομάδα της Aston Martin, λόγω της οικονομικής υποστήριξης του πατέρα του. Παρά τις μεγάλες επενδύσεις της Aston Martin, όπως η πρόσληψη του Αντριάν Νιούι και η συμφωνία με τη Honda, ο Στρολ παραμένει στο επίκεντρο κριτικής για την έλλειψη δυναμισμού και ανταγωνιστικότητας στην πίστα.

Φωτογραφία: Aston Martin F1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!