F1 - Επίσημο το ενδιαφέρον της Audi για τον Μικ Σουμάχερ

F1 - Επίσημο το ενδιαφέρον της Audi για τον Μικ Σουμάχερ
Η γερμανική εταιρεία δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να εντάξει τον γιο του 7 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή στο έμψυχο δυναμικό της.

Μόλις μία ομάδα δεν έχει επισημοποιήσει το οδηγικό της δίδυμο για την επόμενη σεζόν της Formula 1. Αυτή είναι η Sauber, η οποία έχει περάσει ιδιοκτησιακά στα χέρια της Audi και θα πάρει το όνομα της γερμανικής μάρκας από το 2026.

Το 2025 θα έχει νέους οδηγούς μιας και ήδη έχει υπογράψει τον Νίκο Χούλκενμπεργκ. Το ερώτημα είναι ποιος θα πλαισιώσει τον Γερμανό από την επόμενη αγωνιστική σεζόν. Ο επικεφαλής της Sauber, Ματία Μπίνότο, αποκάλυψε πως στη λίστα με τους οδηγούς που εξετάζει έχει και τον πρώην οδηγό της Haas, Μικ Σουμάχερ.

«Εξετάζουμε την περίπτωσή του. Συναντήθηκα μαζί του και είχαμε μια πρώτη συνομιλία. Τον γνωρίζω πολλά χρόνια γιατί ήταν μέλος της Ακαδημίας νέων οδηγών της Ferrari. Γνωρίζω τα δυνατά του σημεία και τα πλεονεκτήματα που έχει. Είναι ένα από τα ονόματα που έχω στη λίστα μου», δήλωσε ο Ιταλός.

 

Επιπλέον ο Μπινότο εξήγησε το λόγο που δεν έχει παρθεί ακόμη η απόφαση για τον δεύτερο οδηγό της Audi/Sauber για το 2025: «Έχουμε την πολυτέλεια να μην πάρουμε βιαστικές αποφάσεις. Όλες οι υπόλοιπες ομάδες έχουν αποφασίσει τους οδηγούς τους για την επόμενη χρονιά. Έχουμε δύο επιλογές. Από τη μία η εμπειρία θα μας δώσει περιθώρια βελτίωσης. Από την άλλη, ένας νέος οδηγός με ταλέντο μπορεί να μας βοηθήσει στο ταξίδι προς την κορυφή».

Η Sauber διανύει μία από τις χειρότερες σεζόν της στη Formula 1. Έπειτα από 18 Grand Prix βρίσκεται στην τελευταία θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, καθώς δεν έχει σκοράρει ακόμη βαθμούς.

Ακούστε την ομάδα του gMotion στο νέο podcast powered by Ford να αναλύει τον αγώνα της Formula 1 στη Σιγκαπούρη και τη νίκη του Λάντο Νόρις

Φωτογραφίες: Mercedes-AMG F1 media

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!