Ηλεκτρικό αυτοκίνητο: Πού μπορείς να φορτίζεις δωρεάν όλο το 24ωρο

Newsroom
Ηλεκτρικό αυτοκίνητο: Πού μπορείς να φορτίζεις δωρεάν όλο το 24ωρο
H δωρεάν φόρτιση στο συγκεκριμένο σταθμό είναι πλέον διαθέσιμη 7 ημέρες την εβδομάδα, 24 ώρες το 24ωρο.

Ψάχνεις ταχυφορτιστή για να γεμίσεις την μπαταρία του ηλεκτρικού σου αυτοκινήτου και να συνεχίσεις το ταξίδι σου; Πλέον στο ΣΕΑ Σείριος, στην Μαλακάσα, μπορείς να φορτίσεις γρήγορα οποιαδήποτε στιγμή και μάλιστα δωρεάν.

Πλέον οι ταχυφορτιστές και στις δύο πλευρές της εθνικής οδού λειτουργούν όλο το 24ωρο, από Δευτέρα έως Κυριακή. Ο οδηγός το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να συνδέσει το καλώδιο του ταχυφορτιστή στο ηλεκτρικό του αυτοκίνητο και να πατήσει «start» στην οθόνη ώστε να αρχίσει η διαδικασία φόρτισης. Ομοίως, όταν θέλει να σταματήσει τη φόρτιση, πρέπει να πατήσει «stop».

Για όσους αντιμετωπίζουν την οποιαδήποτε δυσκολία στη φόρτιση, υπάρχει στο σημείο στέλεχος της εταιρείας για να παρέχει βοήθεια.

Η επένδυση έγινε από την εταιρεία διαχείρισης του αυτοκινητοδρόμου, Νέα Οδό, με εργολάβο την Easy Power, μια εταιρεία εξειδικευμένη σε αυτόνομα / υβριδικά συστήματα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Σε κάθε κλάδο κυκλοφορίας έχουν τοποθετηθεί δύο φορτιστές DC ισχύος 100 kW (στο σύνολο 4 ταχυφορτιστές), που έχουν τη δυνατότητα ταυτόχρονης φόρτισης 8 οχημάτων και υποστηρίζουν τα πρωτόκολλα CCS και CHAdeMO.

 

Το σημαντικό της συγκεκριμένης επένδυσης είναι ότι στα στέγαστρα για τη στάθμευση των αυτοκινήτων έχουν τοποθετηθεί φωτοβολταϊκά πάνελ. Συνολικής ισχύος περίπου 500 kWp, παρέχουν την απαραίτητη ενέργεια για τη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων.

charging EV

Photo Credits: Gazzetta

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!