F1 - Νόρις: «Όταν βάζω το κράνος μισώ τους πάντες»

F1 - Νόρις: «Όταν βάζω το κράνος μισώ τους πάντες»
Ο Βρετανός οδηγός της McLaren Racing μίλησε για τη σχέση του με τον Μαξ Φερστάπεν και το πώς προσεγγίζει τους αγώνες.

Για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Λάντο Νόρις βρίσκεται σε θέση να διεκδικεί πρωτάθλημα στη Formula 1. O Βρετανός έκανε το ντεμπούτο του το 2019 και σήμερα είναι νικητής τριών Grand Prix και ο μοναδικός που μπορεί να εκθρονίσει τον Μαξ Φερστάπεν από την κορυφή στη φετινή μάχη του τίτλου.

Κατά καιρούς ο Νόρις έχει δεχθεί κριτική για το πώς προσεγγίζει τις μάχες εντός πίστας, ειδικά κόντρα στον Μαξ Φερστάπεν. Ένα παράδειγμα ήταν η «μάχη» τους στο Σίλβερστον το 2023, όταν ο Βρετανός άφησε τον Ολλανδό να περάσει στην 1η θέση δίχως να προσπαθήσει να αμυνθεί. Ένα άλλο παράδειγμα ήταν ο τρόπος που επιτέθηκε στον Φερστάπεν στο φετινό GP Αυστρίας, με τις κινήσεις του να μην έχουν αποτέλεσμα. Εν τέλει η μάχη τους έληξε άδοξα, καθώς είχαν επαφή και ο Νόρις εγκατέλειψε.

Ο Νόρις σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Athletic ρωτήθηκε αν η προσωπική του σχέση με οδηγούς και ειδικά με τον Φερστάπεν επηρεάζουν την οδήγησή του. Ο οδηγός της McLaren απάντησε: «Όταν βάζω το κράνος μου, μισώ τους πάντες. Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Αρκετός κόσμος πιστεύει πως επειδή έχω καλές σχέσεις με κάποιον εδώ ή επειδή παίζω κάποιο παιχνίδι με κάποιον τότε είμαστε οι καλύτεροι φίλοι ανεξάρτητα από το τι κάνω. Αυτό δεν βγάζει νόημα. Με τον Μαξ έχουμε κοινά ενδιαφέροντα, κάνουμε διάφορα πράγματα. Πιστεύω πως είναι ένας αληθινός τύπος. Όμως αυτό δεν αλλάζει τίποτα όταν είμαστε στην πίστα».

 

Ο 24χρονος δήλωσε επίσης πως ο οδηγός της Red Bull Racing είναι πολύ δύσκολος αντίπαλος εντός πίστας: «Ο Μαξ είναι ένας από τους πιο δύσκολους οδηγούς να παλέψεις. Έχει πλήρη επίγνωση του τι συμβαίνει γύρω του, δεν το κάνουν πολλοί αυτό. Αυτό με βοήθησε γιατί ήταν τα τελευταία χρόνια στη θέση αυτή. Για εμένα πρόκειται για κάτι καινούργιο».

Ακούστε την ομάδα του gMotion στο νέο podcast powered by Ford να κάνει την προεπισκόποιση του Grand Prix ΗΠΑ

Φωτογραφίες: McLarenF1/X

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!