F1 - Μπινότο: «Δεν θα έπαιρνα τον Χάμιλτον στη Ferrari»

F1 - Μπινότο: «Δεν θα έπαιρνα τον Χάμιλτον στη Ferrari»
Ο τέως επικεφαλής της Scuderia δεν θα είχε προσπαθήσει να πάρει τον 7 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1 και εξηγεί το γιατί.

Το 2025 η Scuderia Ferrari θα έχει στις τάξεις για δεύτερη φορά στην ιστορία της στη Formula 1 έναν 7 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή. Ο Λιούις Χάμιλτον έπειτα από 12 σεζόν γεμάτες επιτυχίες με τη Mercedes-AMG αποφάσισε να αλλάξει σελίδα στην καριέρα του και θα γίνει οδηγός της ιταλικής ομάδας.

Η είδηση της υπογραφής του Χάμιλτον με τη Ferrari «τάραξε» τα νερά του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού. Το σοκ που προκάλεσε ήταν μεγάλο, ωστόσο αυτή την κίνηση δεν θα την έκαναν όλοι.

Ο νέος επικεφαλής της Audi/Sauber, Ματία Μπινότο, απάντησε αρνητικά σε ερώτηση της Corriere della Sera αν θα υπέγραφε εκείνος τον Χάμιλτον: «Δεν θα έπαιρνα τον Χάμιλτον, όχι. Όμως έκανε πολύ καλά που υπέγραψε στη Ferrari, συμφωνώ με την απόφασή του».

 

Η απόφαση του Βασέρ να υπογράψει τον Χάμιλτον δεν βρίσκει σύμφωνο τον Μπινότο. Ο Ιταλός πιστεύει πως ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής θα μειώσει την επίδραση του Λεκλέρ στην ιταλική ομάδα. Ο τέως επικεφαλής των κόκκινων θέλει τον Μονεγάσκο να γίνει αυτός που θα επαναφέρει τη Scuderia στην κορυφή.

Επιπλέον ο Μπινότο τόνισε πως ποτέ ο Χάμιλτον δεν ήταν στη λίστα οδηγών που ήθελε στη Ferrari: «Η Ferrari είχε εστιάσει σε άλλους οδηγούς και όχι στον Χάμιλτον. Αν το μεγάλο ταλέντο της ομάδας είναι ο Λεκλέρ, τότε πιστεύω πως αυτός πρέπει να αναλάβει τον ηγετικό ρόλο κατά μία έννοια».

Ακούστε την ομάδα του gMotion στο νέο podcast powered by Ford να κάνει την προεπισκόπηση του Grand Prix ΗΠΑ

Φωτογραφίες: Mercedes-AMG F1 media

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!