F1 - Αντονέλι: «Είμαι έτοιμος για το 2025, στόχος οι νίκες»

F1 - Αντονέλι: «Είμαι έτοιμος για το 2025, στόχος οι νίκες»
Τους στόχους και τις επιθυμίες του για την παρθενική του σεζόν στη Formula 1 εξέφρασε ο μελλοντικός οδηγός της Mercedes-AMG.

Το 2025 θα κάνει ντεμπούτο στη Formula 1 o Κίμι Αντονέλι. Ο Ιταλός θα γίνει οδηγός της Mercedes-AMG και θα πάρει τη θέση του Λιούις Χάμιλτον. Η πρώτη του επαφή με μονοθέσιο της F1 έγινε σε επίσημη διαδικασία ήταν στο FΡ1 του GP Ιταλίας. Πέραν αυτού καθ’ όλη τη διάρκεια του 2024 πραγματοποιεί ιδιωτικές δοκιμές με μονοθέσιο διετίας της γερμανικής ομάδας.

Ο Αντονέλι θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της γενιάς του και αρκετοί τον θεωρούν ως μελλοντικό παγκόσμιο πρωταθλητή. Ενόψει της παρθενικής του σεζόν στη Formula 1, o Ιταλός μίλησε στην Gazzetta dello Sport για το τι τον περιμένει το 2025.

Κίμι Αντονέλι
Φωτογραφία: Mercedes-AMG F1 media

«Νιώθω έτοιμος για την F1. Η ταχύτητα δεν πιστεύω πως θα είναι πρόβλημα. Το μόνο που θα χρειαστεί πάρα πολλή δουλειά θα είναι το πώς θα μπορέσω να διαχειριστώ με τον καλύτερο τρόπο το τριήμερο και πώς θα συνηθίσω όλες τις διαδικασίες. Θα έχω πολλά πράγματα που πρέπει να μάθω», ανέφερε ο Ιταλός.

Επιπλέον, αποκάλυψε τους στόχους που έχει ορίσει για την πρώτη του σεζόν: «Ξεκάθαρα το να κερδίσω μερικούς αγώνες του χρόνου θα ήταν ένα όνειρο. Δεν θα είναι εύκολο διότι όλες οι ομάδες θα έχουν ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο την επόμενη σεζόν. Θα είναι δύσκολο, όμως αυτός είναι ο στόχος μου. Μερικά βάθρα θα είναι επίσης πολύ καλά, όμως ο κύριος στόχος μου είναι να πάρω μερικές νίκες».

Ο Αντονέλι είναι μόλις 18 ετών και φέτος αγωνίζεται στη Formula 2 έχοντας κατακτήσει δύο νίκες.

Ακούστε την ομάδα του gMotion στο νέο podcast powered by Ford να κάνει την προεπισκόπηση του Grand Prix ΗΠΑ

Φωτογραφία: Mercedes-AMG F1 media

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!