F1 - Όταν ο Πιάστρι ένιωσε άβολα δίπλα στον Χάμιλτον

F1 - Όταν ο Πιάστρι ένιωσε άβολα δίπλα στον Χάμιλτον
Ο οδηγός της McLaren Racing αποκάλυψε μία αμήχανη συνάντηση που είχε με τον 7 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1 και του έχει «καρφωθεί» στου μυαλό.

Ο Όσκαρ Πιάστρι διανύει τη δεύτερη σεζόν του στη Formula 1. Στους 40 αγώνες τους οποίους έχει συμμετάσχει, ο Αυστραλός έχει ανέβει 9 φορές στο βάθρο των νικητών. Στις δύο από αυτές τις παρουσίες, έχει ανέβει στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου.

Μία εκ εμφανίσεών του στις τρεις πρώτες θέσεις του βάθρου, έχει μείνει χαρακτηριστικά στη μνήμη λόγω του τι ακριβώς προηγήθηκε στην αίθουσα αναμονής πριν την απονομή. Ο Πιάστρι μίλησε για την πιο άβολη στιγμή που έζησε πριν από το βάθρο των νικητών στο βρετανικό Cosmopolitan.

«Η πιο άβολη στιγμή ε; Δεν έχω πάρει πολλά βάθρα και δεν έχω βρεθεί σε πολλά δωμάτια αναμονής, αλλά η πιο αμήχανη στιγμή ήταν μετά τον αγώνα στο Σπα. Τότε κέρδισε ο Τζορτζ Ράσελ και δεύτερος ήταν ο Λιούις Χάμιλτον. Εγώ τερμάτισα στην 3η θέση αλλά λίγη ώρα μετά ο Τζορτζ αποκλείστηκε από τα αποτελέσματα. Το κλίμα ήταν τεταμένο. Ο Λιούις είχε οδηγήσει έναν πάρα πολύ καλό αγώνα. Έπρεπε να ήταν αυτός που θα κέρδιζε τον αγώνα με άνεση οπότε κατάλαβα ακριβώς πως ένιωθε εκείνη τη στιγμή. Κατάλαβα αμέσως πως ο Λιούις δεν είχε καμία διάθεση για συζήτηση. Αυτό που έκανα ήταν να δω τα highlights στην οθόνη κι έμεινα σιωπηλός», ανέφερε ο 23χρονος.

GP Βελγίου
Φωτογραφία: Mercedes-AMG F1 media

Ο Χάμιλτον ήταν απογοητευμένος και εκνευρισμένος με τη Mercedes για τη διαχείριση του αγώνα της στο Σπα. Ο Βρετανός είχε την πρωτοπορία για το μεγαλύτερο μέρος του Grand Prix, όμως δεν είχε ειδοποιηθεί για την αλλαγή στη στρατηγική του Τζορτζ Ράσελ σε ένα pit-stop, ο οποίος ήταν αρκετές θέσεις πίσω.

 

Μην έχοντας ενημέρωση, δεν προσάρμοσε τον αγώνα του για να παλέψει με τον teammate του, τον οποίο δεν κατάφερε να περάσει στους τελευταίους γύρους.

Ακούστε την ομάδα του gMotion στο νέο podcast powered by Ford να κάνει την προεπισκόπηση του Grand Prix ΗΠΑ

Φωτογραφία: Mercedes-AMG F1 media

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!