F1 - Ο Φερστάπεν σκέφτεται πώς θα βελτιώσει τη Red Bull και όχι να αποχωρήσει

F1 - Ο Φερστάπεν σκέφτεται πώς θα βελτιώσει τη Red Bull και όχι να αποχωρήσει
Ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 εστιάζει αποκλειστικά στη βελτίωση του μονοθεσίου του και όχι στην εύρεση νέας ομάδας.

Το μέλλον του Μαξ Φερστάπεν είναι ένα από τα κύρια θέματα συζήτησης στη φετινή χρονιά. Η πτώση της απόδοσης της Red Bull Racing και η πτώση της από την κορυφή στον πίνακα δυναμικής έχει δημιουργήσει πολλά ερωτηματικά σχετικά με την αφοσίωσή του στους «ταύρους».

Η δυσαρέσκειά του με τη Red Bull έχει ενταθεί τους τελευταίους μήνες, ωστόσο έχει καταφέρει αγωνιστικά να εστιάσει στην επίτευξη του τέταρτου τίτλου της καριέρας του στη Formula 1. Έτσι κι αλλιώς, ο Ολλανδός εφόσον θελήσει να πάει σε άλλη ομάδα, αυτό θα γίνει το 2026 το νωρίτερο.

Σε ερώτηση που του τέθηκε από το Motorsport.com σχετικά με τις ανοικτές πόρτες που υπάρχουν από το 2026 στην F1, o Φερστάπεν δήλωσε: «Ναι, φυσικά και γνωρίζω πως είναι όλα πιθανά, αλλά δεν το σκέφτομαι αυτή τη στιγμή. Προς το παρόν έχω άλλα πράγματα να ασχοληθώ και κάποια να βελτιώσω. Θα δούμε τι θα γίνει στο μέλλον. Θα δούμε τι θα γίνει στο μέλλον. Αυτή τη στιγμή δεν σκέφτομαι μακροπρόθεσμα να πω την αλήθεια. Εάν δεν φύγω από τη Red Bull δεν θα μου αλλάξει τη ζωή».

 

Το 2025 είναι μία κρίσιμης σημασίας χρονιά για τη Red Bull με δεδομένο πως τους τελευταίους 12 μήνες η εξέλιξη των αντιπάλων της είναι πολύ πιο αποδοτική. Σε περίπτωση που δεν έχει ένα καλό μονοθέσιο, τότε ο Φερστάπεν θα μπορέσει να «σπάσει» το συμβόλαιό του και να πάει σε άλλη ομάδα. Ο αγωνιστικός σύμβουλος της Red Bull, Χέλμουτ Μάρκο, αποκάλυψε στο RTL πώς ο Φερστάπεν μπορεί να αναζητήσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του και μάλιστα σύντομα.

«Η πλειονότητα των κορυφαίων οδηγών έχει στο συμβόλαιό του όρους που σχετίζονται με την απόδοση στην πίστα. Το ίδιο ισχύει και για τον Μαξ. Οπότε, εάν δεν μπορέσουμε να του δώσουμε ένα μονοθέσιο το οποίο θα μάχεται για τις κορυφαίες θέσεις, τότε θα έχει κάτι να σκεφτεί όσον αφορά το μέλλον του», είπε ο Αυστριακός.

Ακούστε την ομάδα του gMotion στο νέο podcast powered by Ford να κάνει την προεπισκόπηση του Grand Prix ΗΠΑ

Φωτογραφίες: Getty Images/Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!