F1 - ΗΠΑ: Το πρόγραμμα του Grand Prix αυτό το τριήμερο

F1 - ΗΠΑ: Το πρόγραμμα του Grand Prix αυτό το τριήμερο
Ο κόσμος της Formula 1 επιστρέφει στην αγωνιστική δράση, με το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ να επισκέπτεται τις ΗΠΑ και την πίστα του Τέξας

Έπειτα από διακοπή τριών εβδομάδων, η φετινή σεζόν της Formula 1 συνεχίζεται με το Grand Prix ΗΠΑ το τριήμερο 18-20 Οκτωβρίου. Πρόκειται για το πρώτο από τα δύο triple-header που μας περιμένουν τις επόμενες οκτώ εβδομάδες μέχρι να ολοκληρωθεί η σεζόν. Το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ επισκέπτεται το Circuit of the Americas της Πολιτείας του Τέξας, εκεί που θα πραγματοποιηθεί ο τέταρτος Αγώνας Σπριντ του 2024.

Ο πρώτος αγώνας στην πίστα πραγματοποιήθηκε το 2012 και μέχρι σήμερα έχει καταξιωθεί ως μία από τις πιο απαιτητικές και συναρπαστικές για τους οδηγούς. Η διαδρομή έχει μήκος 5.513 μέτρα και αποτελείται από 20 στροφές. O Αγώνας Σπριντ θα έχει διάρκεια 19 γύρους, ενώ την Κυριακή στο Grand Prix οι οδηγοί θα διανύσουν 56 γύρους. Νικητής το 2023 ήταν ο Μαξ Φερστάπεν ενώ το ρεκόρ πίστας κατέχει ο Σαρλ Λεκλέρ από το 2019 με χρόνο στο 1:36,169. Τις περισσότερες νίκες στο Grand Prix ΗΠΑ είναι ο Λιούις Χάμιλτον με 6 στο σύνολο.

Με έξι στροφές για το τέλος της σεζόν η μάχη για το πρωτάθλημα κορυφώνεται. Ο Μαξ Φερστάπεν έχει προβάδισμα 52 βαθμών έναντι του Λάντο Νόρις στη βαθμολογία οδηγών. Οι αναβαθμίσεις που θα φέρουν οι κορυφαίες ομάδες θα παίξουν πολύ μεγάλο ρόλο στη δυναμική των μονοθεσίων. Η επίδρασή τους αναμένεται να ορίσουν την έκβαση της φετινής σεζόν και όποια ομάδα θα κάνει την καλύτερη δουλειά, αυτή θα πρωταγωνιστήσει.

Ο επίσημος προμηθευτής ελαστικών της Formula 1, Pirelli, θα διαθέσει στις ομάδες τις C4 (μαλακή), C3 (μεσαία) και C2 (σκληρή) γόμες ελαστικών στο Circuit of the Americas. Λόγω της τραχιάς ασφάλτου της πίστας, αναμένεται να δούμε στρατηγικές δύο pit-stop από τις ομάδες στον αγώνα της Κυριακής.

Πιρέλι
Infographic: Pirelli

To GP ΗΠΑ και ο Αγώνας Σπριντ θα μεταδοθούν ζωντανά από το ANT1+. Ακολουθήστε όλη τη δράση του δέκατου ένατου τριημέρου της σεζόν στο gMotion by Gazzetta, όπως επίσης τα LIVE μας για: τις κατατακτήριες σπριντ, τις κατατακτήριες δοκιμές, τον Αγώνα Σπριντ και το Grand Prix της Κυριακής.

Πρόγραμμα GP ΗΠΑ σε ώρες Ελλάδος

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου

20:30-21:30 – Πρώτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

Σάββατο 19 Οκτωβρίου

00:30-01:14 – Κατατακτήριες Σπριντ (LIVE, Βράδυ Παρασκευής)

21:00-22:00 – Αγώνας Σπριντ (LIVE)

Κυριακή 20 Οκτωβρίου

01:00-02:00 – Κατατακτήριες Δοκιμές (LIVE, Βράδυ Σαββάτου)

22:00 – Αγώνας (LIVE)

Ακούστε την ομάδα του gMotion στο νέο podcast powered by Ford να κάνει την προεπισκόπηση του Grand Prix ΗΠΑ

Φωτογραφίες: Getty Images/Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!