F1 - O Φερστάπεν λέει στον Πιάστρι να μην βοηθήσει τον Νόρις στη μάχη του τίτλου

F1 - O Φερστάπεν λέει στον Πιάστρι να μην βοηθήσει τον Νόρις στη μάχη του τίτλου
Ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull Racing προτρέπει τον οδηγό της McLaren Racing να μην είναι ομαδικός παίκτης στη μάχη του φετινού τίτλου.

Μόλις έξι αγώνες απομένουν για το τέλος του φετινού πρωταθλήματος της Formula 1. Η μάχη για το φετινό πρωτάθλημα έχει «ανάψει» για τα καλά με τη διαφορά μεταξύ των Μαξ Φερστάπεν και Λάντο Νόρις να είναι 52 βαθμοί.

Μεγάλο ρόλο στους εναπομείναντες αγώνες θα παίξουν σίγουρα οι teammates των δύο διεκδικητών, Όσκαρ Πιάστρι και Σέρχιο Πέρεζ. Αυτό δεν αποκλείεται να περιπλέξει την κατάσταση και οι αγώνες αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Στο περιθώριο του GP ΗΠΑ, ο οδηγός της Red Bull Racing, Μαξ Φερστάπεν, μίλησε για την επιρροή που θα έχουν οι Πιάστρι και Πέρεζ και προέτρεψε τον οδηγό της McLaren να μην βοηθήσει τον Νόρις στους επόμενους αγώνες: «Για εμένα, ο Πιάστρι δεν είναι νούμερο δύο οδηγός, ξεκάθαρα. Εάν ήμουν αυτός, δεν θα αποδεχόμουν το ρόλο αυτό. Είναι εύκολο για εμένα να το λέω αυτό ενώ είμαι στη Formula 1 εδώ και 10 χρόνια και φέτος είναι η δεύτερη σεζόν του Όσκαρ, οπότε είναι πιο δύσκολο να “κολλήσεις” το πόδι σου στο πάτωμα. Είναι απλά πολύ καλός. Είναι ένας σπουδαίος οδηγός, ο οποίος δεν χρειάζεται να θυσιάσει νίκες, θέσεις και να παίξει υποστηρικτικό ρόλο επειδή του ζητήθηκε».

 

Από τη μεριά του ο Νόρις ρωτήθηκε αν και κατά πόσο είναι ευπρόδεκτη η βοήθεια του Πιάστρι. Ο Βρετανός είπε: «Εάν ένας οδηγός έχει καλύτερη απόδοση από εμένα και είναι μπροστά μου, τότε εγώ πρέπει να κάνω καλύτερη δουλειά και δεν θα ήθελα να στερήσω αποτέλεσμα από κάποιον. Επιπλέον δεν θέλω να μου δοθεί το πρωτάθλημα. Φυσικά και θα ήταν ωραίο να έχεις ένα πρωτάθλημα και μεσοπρόθεσμα σε κάνει να νιώθεις καταπληκτικά. Όμως στο μέλλον δεν θα νιώθεις περήφανος για κάτι τέτοιο». Θέλω να πάρω το πρωτάθλημα κερδίζοντας τον Μαξ και τους υπόλοιπους αντιπάλους μου. Θέλω να αποδείξω πως είμαι ο καλύτερος στην πίστα».

Ακούστε την ομάδα του gMotion στο νέο podcast powered by Ford να κάνει την προεπισκόπηση του Grand Prix ΗΠΑ

Φωτογραφίες: Getty Images/Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!