Leapmotor: Τα μοντέλα, οι τιμές και το δίκτυο της νέας μάρκας στη χώρα μας (vid)

Νίκος Γιαννούλας
Leapmotor: Τα μοντέλα, οι τιμές και το δίκτυο της νέας μάρκας στη χώρα μας (vid)
Η Leapmotor αποκάλυψε στους Έλληνες δημοσιογράφους όλο το πλάνο ανάπτυξης της νέας μάρκας στη χώρα μας, καθώς και λεπτομέρειες των δύο πρώτων μοντέλων της.

Δυναμική είσοδο στη χώρα μας πραγματοποιεί η Leapmotor. Μετά τη συμμετοχή της στην έκθεση αυτοκινήτου Auto Athina από 5-13 Οκτωβρίου και τη γνωριμία της με το ευρύ κοινό, η επόμενη επαφή της, με τους Έλληνες ειδικούς δημοσιογράφους αυτή τη φορά, πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Life Gallery στην Εκάλη.

Η Italian Motion, που έχει αναλάβει την αντιπροσώπευση και διανομή της Leapmotor, είναι μια εταιρεία της Autohellas (Όμιλος Βασιλάκη) και της Samelet. Χάρη στην τεράστια εμπειρία των μητρικών της εταιρειών στην εμπορία αυτοκινήτων κραταιών αυτοκινητοβιομηχανιών, έχει καταρτίσει ένα δυναμικό πλάνο προώθησης των μοντέλων της κινεζικής μάρκας. Επιπρόσθετα, το ανθρώπινο δυναμικό της Italian Motion κάνει τη διαφορά, καθώς έχει τεράστια γνώση της εγχώριας αγοράς αυτοκινήτου και πετυχημένη πορεία δεκαετιών σε αυτή.

 

Leapmotor

Σε πρώτη φάση δημιουργείται ένα επαρκές δίκτυο 10 σημείων πώλησης και εξυπηρέτησης στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη, στο Ηράκλειο, στην Ρόδο και σε Ιωάννινα, Κοζάνη, Χαλκίδα Κόρινθο και Δράμα, με πληθυσιμακή κάλυψη που φτάνει στο 81%. Για το 2025, η στρατηγική ανάπτυξης περιλαμβάνει 7 ακόμα σημεία, συνολικά δηλαδή 17 και πληθυσμιακή κάλυψη πλέον του 91% σε ένα μόλις έτος.

Leapmotor

Το γεγονός αυτό, πέραν της εξυπηρέτησης των εμπορικών βλέψεων της Italian Motion, δημιουργεί και ένα δίχτυ επαρκούς εξυπηρέτησης των πελατών, που δεν έχουν να ανησυχούν για την κάλυψη των αναγκών τους μετά την πώληση. Στοιχείο πολύ σημαντικό για την ταχύτατη διείσδυση της μάρκας στην αγορά.

Leapmotor

Η παράδοση των πρώτων αυτοκινήτων της Leapmotor σε πελάτες θα πραγματοποιηθεί το Δεκέμβριο του 2024, ενώ έχουν ξεκινήσει οι παραγγελίες και έχουν ανανκοινωθεί οι τιμές για τα δύο πρώτα διαθέσιμα μοντέλα στη γκάμα της, τα οποία είναι:

Leapmotor T03

Το Leapmotor T03 είναι ένα μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης, με μήκος 3,62 μέτρα και ισχύ 95 ίππων από τον ηλεκτροκινητήρα μόνιμου μαγνήτη. Εφοδιασμένο με μπαταρία 37,3 kWh, εξασφαλίζει αυτονομία έως και 395 χιλιόμετρα στον αστικό κύκλο, ενώ η τιμή του ξεκινάει από τα 15.850 ευρώ, συμπεριλαμβανομένης της κρατικής επιδότησης του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙΙ» και προωθητικής ενέργειας ύψους €1.000. Ο στάνταρ εξοπλισμός του T03 περιλαμβάνει σύστημα infotainment με οθόνη αφής 10,1 ιντσών, αυτόματο κλιματισμό, ψηφιακό πίνακα οργάνων και πανοραμική γυάλινη ηλιοροφή.

12

Η πρώτη, στατική, επαφή μας με το μοντέλο αποκάλυψε ένα πολύ καλά κατασκευασμένο σύνολο, με αναμενόμενα μικρό αλλά όχι το μικρότερο χώρο αποσκευών της κατηγορίας και απόλυτα επαρκείς χώρους για 4 ενήλικα άτομα.

Leapmotor C10

To Leapmotor C10 είναι ένα πολυτελές SUV μήκους 4,7 μέτρων, με ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 218 ίππους και μπαταρία 69,9 kWh. Η αυτονομία του κυμαίνεται στα 574 χιλιόμετρα στον αστικό κύκλο και 420 χιλιόμετρα σε μικτή χρήση. Το C10 διατίθεται σε δύο εκδόσεις εξοπλισμού: την έκδοση Style, η οποία ξεκινά από τα 30.900 ευρώ, και την πιο πλούσια εξοπλισμένη Design, με τιμή από 32.400 ευρώ. Αμφότερες οι εκδόσεις συμπεριλαμβάνουν την κρατική επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙΙ» και προωθητική ενέργεια ύψους €2.000.

13

Το C10 εξωτερικά είναι εντυπωσιακό, ωστόσο η έκπληξη για τον παρατηρητή κρύβεται στο εσωτερικό του. Ένα αφαιρετικό ταμπλό με πολύ όμορφη σχεδίαση και προσεγμένα υλικά συνδυασμένο με τεράστιους χώρους, υπόσχονται μια πραγματικά premium εμπειρία μετακίνησης. Φυσικά μένει να οδηγήσουμε το αυτοκίνητο για να διαπιστώσουμε αν τα φαινόμενα απατούν ή επιβεβαιώνουν την αρχική θετική έκπληξη.

Η Leapmotor δραστηριοποιείται εμπορικά εκτός Κίνας μέσω κοινοπραξίας με τον κολοσσιαίο διεθνή όμιλο Stellantis, οπότε εύκολα μπορεί κανείς να διακρίνει ότι η ανάπτυξή της θα είναι ραγδαία. Ήδη, εκτός από την χώρα μας, η νέα αυτή μάρκα έχει εμπορική δραστηριότητα σε μεγάλο μέρος της Ευρτώπης και συγκεκριμένα σε Ενωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Βέλγιο, Ρουμανία και Μάλτα. Πληροφορίες για το δίκτυο, τα μοντέλα και τη μάρκα, μπορείτε να βρείτε στο επίσημο ελληνικό site της μάρκας με ένα κλικ εδώ.

Photo Credit: Αιμίλιος Βελία, Νίκος Γιαννούλας

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!