F1 - Τζόρνταν: «Αν χάσει το πρωτάθλημα ο Φερστάπεν θα φύγει από τη Red Bull»

F1 - Τζόρνταν: «Αν χάσει το πρωτάθλημα ο Φερστάπεν θα φύγει από τη Red Bull»
Ο πρώην ιδιοκτήτης ομάδας Formula 1 εξέφρασε την άποψή του πως αν δεν λύσει τα προβλήματά της η αυστριακή ομάδα, ο Ολλανδός θα κοιτάξει αλλού το μέλλον του.

Το αποτέλεσμα του φετινού πρωταθλήματος της Formula 1 θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το μέλλον του Μαξ Φερστάπεν στη Red Bull Racing. Αυτό τουλάχιστον πιστεύει ο Έντι Τζόρνταν, ο οποίος πέρα από ιδιοκτήτης ομάδας γνωρίζει πολύ καλά και το παρασκήνιο του κορυφαίου μηχανοκίνητου σπορ.

Ο Ιρλανδός ενέργησε ως μάνατζερ του Άντριαν Νιούι τους τελευταίους μήνες, τόσο στην αποχώρηση του από τη Red Bull όσο και στις διαπραγματεύσεις με την Aston Martin στην οποία θα πάει ο κορυφαίος τεχνικός. Στο podcast με όνομα «Formula For Success» το οποίο παρουσιάζει μαζί με τον Ντέιβιντ Κούλθαρντ, ο Τζόρνταν έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον Φερστάπεν για την κατάκτηση του φετινού τίτλου.

«Το μονοθέσιο της Red Bull είναι ακόμη απίστευτα γρήγορο και ακόμη πιστεύω πως ο Φερστάπεν μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα. Είμαι πεπεισμένος γι’ αυτό. Πρέπει να βρουν τη μυστική συνταγή που είχαν μέχρι πρόσφατα γιατί το έχουν χάσει. Ελπίζω να βρουν αυτό το κάτι», είπε ο πρώην ιδιοκτήτης της Τζόρνταν.

 

Επιπλέον θέλησε να κάνει τη συζήτηση πιο… πικάντικη και ανέφερε πως η έκβαση του φετινού τίτλου θα παίξει ρόλο στο μέλλον του Φερστάπεν στη Red Bull: «Τα πράγματα είναι απλά και η τωρινή κατάσταση επηρεάζει το μυαλό του Μαξ. Θα μείνει στη Red Bull ο Μαξ μέχρι το 2026 ή το 2027; Η απάντηση είναι πως δεν ξέρω. Εάν όμως στη Red Bull θέλουν να εξασφαλίσουν πως θα μείνει τότε πρέπει να λύσουν τα προβλήματά τους. Μπορώ να πω πως ο Μαξ πρέπει να κερδίσει σίγουρα το φετινό πρωτάθλημα, ώστε να εξασφαλίσει η Red Bull πως θα μείνει μέχρι το 2027».

Ακούστε την ομάδα του gMotion στο νέο podcast powered by Ford να κάνει την προεπισκόπηση του Grand Prix ΗΠΑ

Φωτογραφίες: Getty Images/Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!