F1 - Λεκλέρ: «Δεν ξεκινάμε το Grand Prix στο Όστιν ως το φαβορί»

Κώστας Μπιτσικώκος
F1 - Λεκλέρ: «Δεν ξεκινάμε το Grand Prix στο Όστιν ως το φαβορί»
Ο οδηγός της Scuderia Ferrari κρατάει χαμηλούς τόνους, μέχρι να δει πόσο θα αποδώσουν στην πίστα του Τέξας οι αναβαθμίσεις της SF-24.

Μετά από διακοπή τριών εβδομάδων, η δράση επιστρέφει στη Formula 1 με το Grand Prix ΗΠΑ, στο Όστιν του Τέξας. Έναν αγώνα που περιλαμβάνει και Σπριντ το βράδυ του Σαββάτου. «Όπως πάντα, χαίρομαι όταν υπάρχει Σπριντ, γιατί η δράση αρχίζει αμέσως με τις κατατακτήριες του συγκεκριμένου αγώνα», δήλωσε ο Σαρλ Λεκλέρ.

Σχετικά με το πώς θα αποδώσουν στο Όστιν οι αναβαθμίσεις που φέρει η SF-24, ο 27χρονος Μονεγάσκος οδηγός της Scuderia Ferrari δήλωσε: «Θεωρώ ότι στους τελευταίους αγώνες κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση. Είναι σημαντικό όμως να τσεκάρουμε πόσο καλή δουλειά κάναμε, βλέποντας τη συμπεριφορά του μονοθεσίου στις στροφές του Όστιν. Δεν νομίζω ότι η ιεραρχία στη δυναμική των ομάδων θα μεταβληθεί σημαντικά, ούτε ότι ξεκινάμε σε αυτό το Grand Prix ως το φαβορί. Πιστεύω όμως ότι αν τα κάνουμε όλα καλά μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και θα έχουμε ελπίδες για καλά αποτελέσματα στους 6 τελευταίους αγώνες. Δεν αξίζει άρα να κάνουμε εικασίες για τους δύο τίτλους - οδηγών και κατασκευαστών - και είναι καλύτερα να πάμε αγώνα με τον αγώνα».

Ερωτηθείς για την κατάργηση από το 2025 του έξτρα βαθμού για τον οδηγό που κάνει τον ταχύτερο γύρο, ο Λεκλέρ σημείωσε: «Δεν επιβραβεύει πάντα τον καλύτερο οδηγό. Συνήθως τον κατακτά ο οδηγός που μπορεί να κάνει ένα επιπλέον pit stop χωρίς να κινδυνεύει να χάσει θέση στην κατάταξη. Δεν θα μας λείψει, αφού δεν μέχρι τώρα δεν έχει παίξει κάποιο ρόλο στην έκβαση του πρωταθλήματος».

 

Ακούστε την ομάδα του gMotion στο νέο podcast powered by Ford να κάνει την προεπισκόπηση του Grand Prix ΗΠΑ

Photo Credits: Scuderia Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!