MotoGP: Ένα έντομο παραλίγο να στοιχίσει τη νίκη στον Μάρκεθ στην Αυστραλία (vid)

Κώστας Παστρίμας
MotoGP: Ένα έντομο παραλίγο να στοιχίσει τη νίκη στον Μάρκεθ στην Αυστραλία (vid)
Η αφαίρεση του προστατευτικού από τη ζελατίνα του κράνους λίγο έλειψε να καταστρέψει τον αγώνα του Ισπανού.

Ο Μαρκ Μάρκεθ εξήγησε πώς ένα απρόοπτο περιστατικό με το προστατευτικό της ζελατίνας του κράνους του λίγο έλειψε να του στοιχίσει τη νίκη στο GP της Αυστραλίας. Ο αναβάτης της Gresini είχε τεράστιο σπινάρισμα στη γραμμή εκκίνησης, με αποτέλεσμα να βρεθεί στην κατάταξη πολύ πιο πίσω από τη δεύτερη θέση στην οποία ξεκίνησε.

Καθώς ο Μάρκεθ ετοιμαζόταν να ξεκινήσει τον αγώνα των 27 γύρων, ένα μεγάλο έντομο προσέκρουσε στη ζελατίνα του κράνους του. Αν και συνήθως δεν αφαιρεί το προστατευτικό της ζελατίνας στην εκκίνηση γιατί το θεωρεί επικίνδυνο, αυτή τη φορά δεν είχε άλλη επιλογή. Καθώς το απομάκρυνε, το προστατευτικό κατέληξε κάτω από το πίσω ελαστικό της Ducati του, προκαλώντας το σπινάρισμα.

Ο Μάρκεθ έπεσε στην 13η θέση, όμως κατάφερε γρήγορα να ανακάμψει και να φτάσει στην 6η θέση πριν ξεκινήσει η μεγάλη του αντεπίθεση για να διεκδικήσει τη νίκη από τον Χόρχε Μαρτίν. Σε έναν συναρπαστικό αγώνα, κατάφερε τελικά να επικρατήσει του Μαρτίν, εξασφαλίζοντας την τρίτη του νίκη για τη φετινή σεζόν.

 

«Πάντα κάτι συμβαίνει!» είπε ο Μάρκεθ μετά τον αγώνα, αναφερόμενος στο απρόοπτο. «Ποτέ δεν τραβάω το προστατευτικό στην εκκίνηση γιατί είναι επικίνδυνο, αλλά αυτή τη φορά δεν είχα άλλη επιλογή. Ένα μεγάλο έντομο βρέθηκε μπροστά μου και δεν μπορούσα να δω τίποτα».

Παρά τις αντιξοότητες, ο Μάρκεθ κατάφερε να παραμείνει ψύχραιμος, κρατώντας έναν καλό ρυθμό και ξεπερνώντας πολλούς αναβάτες. Η καθοριστική κίνηση για τη νίκη έγινε στον 25ο γύρο, όταν πέρασε επιθετικά τον Μαρτίν στην 4η στροφή.

Η νίκη αυτή ήταν η πρώτη του Μάρκεθ στο Phillip Island από το 2019 και σήμανε την τρίτη νίκη του στη σεζόν, κάτι που είχε να πετύχει από το 2021. Με αυτή την επιτυχία, ο Μάρκεθ βρίσκεται πλέον 14 βαθμούς μπροστά από τον Ενέα Μπαστιανίνι στην τρίτη θέση της κατάταξης των οδηγών.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η πλούσια άγρια ζωή της Αυστραλίας προκαλεί προβλήματα στους αναβάτες του MotoGP. Ο Τζακ Μίλερ την Παρασκευή είχε δύο πολύ «στενές επαφές», πρώτα με ένα λαγό και μετά με ένα γλάρο, που τον δυσκόλεψαν σημαντικά.

Φωτογραφία: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!