BMW C 400 GT & X: Πιο πλούσιος ο βασικός εξοπλισμός για το 2025 - Τιμές

Νίκος Βιτσιλάκης
BMW C 400 GT & X: Πιο πλούσιος ο βασικός εξοπλισμός για το 2025 - Τιμές
Προσαρμογή στις προδιαγραφές Euro5+, εμπλουτισμός σε ηλεκτρονικά βοηθήματα και μια νέα σειρά αξεσουάρ είναι τα όπλα των maxi scooter της BMW απέναντι στον ολοένα αυξανόμενο ανταγωνισμό.

Από το 2017, τα C 400 GT και C 400 X είναι τα premium οχήματα της Βαυαρικής φίρμας στην κατηγορία των scooter μεσαίου κυβισμού. Στον τομέα της αστικής και εκτός δρόμου μετακίνησης, το X ξεχωρίζει από τα τονισμένα δυναμικά του χαρακτηριστικά, ενώ το GT, μια έκδοση Gran Turismo κατάλληλη και για τουρισμό, εντυπωσιάζει με το αυξημένο εύρος άνεσης που προσφέρει σε κάθε είδους διαδρομές. Η BMW τα ακονίζει για το 2025 και, εκτός από τεχνικές βελτιώσεις, τους έχει προσφέρει και νέα χαρακτηριστικά, χρώματα και αξεσουάρ.


Κινητήρας με πιστοποίηση EU-5+ και ABS Pro με DBC, DTC και MSR


Μονάδα ισχύος παραμένει ο αποδεδειγμένα αξιόπιστος μονοκύλινδρος κινητήρας των 350 κ.εκ. και 34 ίππων, με ηλεκτρονικό ψεκασμό στην πολλαπλή εισαγωγής και ψηφιακή διαχείριση κινητήρα BMS-ME με ηλεκτρονική πεταλούδα γκαζιού. Η δύναμή του μεταδίδεται μέσω ενός συνεχώς μεταβαλλόμενου κιβωτίου ταχυτήτων CVT και ενός περιστρεφόμενου βραχίονα με υψηλή στρεπτική ακαμψία. Χάρη στην τελευταία πιστοποίηση EU-5+, τα νέα C 400 X και C 400 GT αναμένεται να αναδειχθούν ιδανικοί σύντροφοι για οδήγηση εντός και εκτός αστικού κύκλου.

BMW C 400 GT
BMW C 400 GT


Χ και GT είναι εξοπλισμένα με BMW Motorrad ABS Pro από τη βασική τους έκδοση. Χάρη στο φρενάρισμα με υποβοήθηση ABS σε κλίση, προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια ακόμη και σε φρένα πανικού μέσα σε στροφή. Το ABS Pro εμποδίζει το μπλοκάρισμα των τροχών σε κάθε περίπτωση και μειώνει τις απότομες εναλλαγές στις δυνάμεις που ασκούνται στο σύστημα διεύθυνσης, άρα αποφεύγεται η ανεπιθύμητη ανασήκωση του scooter και οι κίνδυνοι που κρύβονται πίσω από αυτό το γεγονός.

 
BMW C 400 X
BMW C 400 X

Επιπλέον, η λειτουργία Dynamic Brake Control (DBC) που συνδέεται με το ABS Pro προσφέρει πολύ ευαίσθητη απόκριση και υψηλή ευστάθεια στο φρενάρισμα και την οδήγηση με την καλύτερη δυνατή επιβράδυνση ακόμα και στις στροφές. Μόλις η αδρανειακή μονάδα δώσει μια ορισμένη τιμή επιβράδυνσης κατά το φρενάρισμα, μια ταυτόχρονη αίτηση επιτάχυνσης από τον οδηγό αναγνωρίζεται ως απίθανη και η βαλβίδα γκαζιού εμποδίζεται να ανοίξει. Ως αποτέλεσμα, το όχημα παραμένει σταθερό και η απόσταση πέδησης μειώνεται. Εάν επιτευχθεί μια καθορισμένη δύναμη επιβράδυνσης, τα φώτα αλάρμ ανάβουν αυτόματα.

BMW C 400 GT
BMW C 400 X.


Το Dynamic Traction Control (DTC) και το Engine Drag Torque Control (MSR) είναι ήδη στο βασικό εξοπλισμό. Ο κωδικός DTC προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια κατά την επιτάχυνση, ακόμη και σε κλίση και ειδικά σε ολισθηρές οδικές συνθήκες. Με το MSR, μπορούν να αποφευχθούν με ασφάλεια ασταθείς συνθήκες οδήγησης που μπορεί να προκύψουν κατά την απότομη μείωση του γκαζιού, που προκαλεί υπερβολική ολίσθηση του φρένου στον πίσω τροχό. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το MSR ανοίγει τις βαλβίδες γκαζιού τόσο πολύ ώστε να εξισορροπηθεί η ροπή οπισθέλκουσας και να σταθεροποιηθεί το όχημα.

BMW C 400 X
BMW C 400 X.


Μείνετε συνδεδεμένοι


Μία μεγάλη και εύκολα αναγνώσιμη οθόνη TFT 6,5 ιντσών παρέχει ποικιλία πληροφοριών, ενώ στον προαιρετικό εξοπλισμό διατίθεται μια ακόμη μεγαλύτερη (10,25”), αποκλειστικά όμως για την έκδοση GT. Σε συνδυασμό με την εφαρμογή BMW Motorrad Connected, οι οθόνες συνδέονται με το κινητό και μπορούν να προσφέρουν έως και πλοήγηση στροφή με στροφή. Είναι επίσης δυνατές οι κλήσεις, η ανάγνωση μηνυμάτων και η ακρόαση μουσικής.

BMW C 400 GT

Εάν, για παράδειγμα, ένα smartphone και ένα κράνος είναι συνδεδεμένα στο σύστημα επικοινωνίας BMW Motorrad μέσω Bluetooth, η αναπαραγωγή πολυμέσων και οι λειτουργίες τηλεφώνου είναι εύκολα προσβάσιμες χρησιμοποιώντας την οθόνη TFT. Αυτές οι λειτουργίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς εγκατάσταση εφαρμογής. Εάν υπάρχει ενεργή σύνδεση Bluetooth με ένα τυπικό smartphone, ο αναβάτης μπορεί να απολαύσει την ακρόαση μουσικής ενώ οδηγεί και να φορτίσει το smartphone στον ενεργά ψυχόμενο αποθηκευτικό χώρο. Επιπλέον, η δωρεάν εφαρμογή BMW Motorrad Connected προσφέρει πρακτική πλοήγηση με βέλη απευθείας μέσω της οθόνης TFT.


Αύξηση αποθηκευτικών χώρων


Τα C 400 X και C 400 GT έχουν πλέον περισσότερο χώρο αποθήκευσης κάτω από τη σέλα, κάτι που επιτρέπει την αποθήκευση ακόμη περισσότερων αποσκευών. Στην έκδοση X ο όγκος αποθήκευσης αυξήθηκε κατά 3 λίτρα, ενώ στην αντίστοιχη GT έως και 12 λίτρα. Σε αυτή την τελευταία, υπάρχει πλέον σαν στάνταρ μια χειροκίνητα ρυθμιζόμενη ζελατίνα φέρινγκ, ενώ προαιρετικά μπορεί να τοποθετηθεί σχάρα αποσκευών.

BMW C 400 X
BMW C 400 X.


Με 43,5 λίτρα αποθηκευτικού χώρου, το νέο top case όχι μόνο προσφέρει 13,5 λίτρα περισσότερο όγκο από πριν, αλλά και ωφέλιμο φορτίο 10kg (έναντι 5). Διαθέτει επίσης εσωτερικό φωτισμό, αλλά και θύρα φόρτισης USB. Ένα μαξιλάρι πλάτης και βαμμένα πλαϊνά πάνελ είναι επίσης διαθέσιμα ως επιλογές. Τέλος, νέα αυθεντικά αξεσουάρ BMW Motorrad, όπως προστατευτικά αμαξώματος και χεριών, ολοκληρώνουν τη γκάμα των after market προϊόντων.

BMW C 400 GT
BMW C 400 GT.


C 400 X που διαφοροποείται


Το διπλής χρήσης Χ διαθέτει πλέον νέα σχεδίαση στο εμπρός του μέρος, όπως επίσης και νέα έκδοση "Rugged" στον προαιρετικό εξοπλισμό. Εκτός δηλαδή από τη βασική μεταλλική έκδοση Blackstorm με μαύρη/γκρι σέλα, μαύρες ζάντες και δαγκάνες φρένων, το C 400 X γίνεται ακόμα πιο “ετοιμοπόλεμο” με το μεταλλικό ματ χρώμα του, τις κόκκινες ζάντες και λεπτομέρειες και τα “τρακτερωτά” ελαστικά. Μια έντονα φιμέ ζελατίνα, μία μαυροκόκκινη σέλα, πατάκια από ανοξείδωτο χάλυβα και heavy duty προστατευτικά χεριών ολοκληρώνουν τη στιβαρή εμφάνιση. Τα ένθετα του ποδιού, καθώς και τα ανοδιωμένα αντίβαρα τιμονιού, είναι διαθέσιμα ως αυθεντικά αξεσουάρ BMW Motorrad και για τα δύο μοντέλα.

BMW C 400 X


Βελτιστοποιημένη εργονομία


Η BMW έδωσε σημασία στην εύκολη προσβασιμότητα στο έδαφος και παράλληλα παρουσίασε μια νέα έκδοση στον προαιρετικό εξοπλισμό. Εκτός από τη βασική μεταλλική έκδοση Blackstorm με μαύρη σέλα, μαύρες ζάντες και μαύρες δαγκάνες, το C 400 GT είναι επίσης διαθέσιμο στη νέα έκδοση Exclusive. Σε αυτή την παραλλαγή, το χρώμα Diamondwhite metallic δείχνει αναμφισβήτητα κομψό και σίγουρα αποκλειστικό. Χρυσές ζάντες, ταινίες και μαύρη σέλα με κεντημένο έμβλημα στο χρώμα της ζάντας συμπληρώνουν τις χρυσές δαγκάνες φρένων μπροστά και το ελαφρώς φιμέ παρμπρίζ. Ένας φωτισμός δαπέδου με προβολή λογότυπου BMW και ένθετα ποδιού από ανοξείδωτο χάλυβα ολοκληρώνουν το πεδίο εφαρμογής αυτής της προαιρετικής παραλλαγής εξοπλισμού.

BMW C 400 GT
BMW C 400 GT


Τιμές


Το κόστος αγοράς των δύο νέων maxi scooter της BMW ανέρχεται στα 7.700€ για την έκδοση Χ και στα 8.800€ για την αντίστοιχη GT. Περισσότερες πληροφορίες και για τη διαμόρφωση των δύο μοντέλων στα μέτρα σας μπορείτε να κάνετε κλικ εδώ .

Photo Credit: BMW Motorrad

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!