F1 - H οξυδέρκεια του Λεκλέρ τού έδωσε τη νίκη στο Τέξας

F1 - H οξυδέρκεια του Λεκλέρ τού έδωσε τη νίκη στο Τέξας
Ο οδηγός της Scuderia Ferrari μίλησε για την προσέγγισή του στον αγώνα του Τέξας που του έδωσε τον πρώτο λόγο για τη νίκη.

Τον τέλειο αγώνα έκανε ο Σαρλ Λεκλέρ στο Grand Prix ΗΠΑ. Ο Μονεγάσκος οδηγός της Ferrari εκκίνησε από την 4η θέση και κατάφερε να ανέβει στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου έπειτα από μία εκπληκτική εμφάνιση.

Αυτή ήταν η τρίτη του φετινή νίκη στο πρωτάθλημα η οποία ήρθε έπειτα από μία πολύ έξυπνη προσέγγιση. Μετά τον αγώνα στο Τέξας, ο οδηγός της Ferrari εξήγησε το πώς προέβλεψε το τι θα κάνουν οι αντίπαλοί του για να τους περάσει.

«Ήξερα πως οι Μαξ και Λάντο θα ήταν επιθετικοί μεταξύ τους στην εκκίνηση. Μάχονται και για το πρωτάθλημα, εξάλλου. Έκανα μια πολύ καλή εκκίνηση. Είδα τον Μαξ να παίρνει την εσωτερική και μετά ο Λάντο κλείστηκε για τη στροφή ένα. Αυτό που έκανα ήταν να προετοιμαστώ κατάλληλα για την έξοδο της στροφής. Έκτοτε κατάφερα να επικεντρωθώ στο δικό μου αγώνα», ανέφερε ο νικητής του Grand Prix ΗΠΑ.

 

Σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με την αίσθηση της νίκης συγκριτικά με αυτές του Μονακό και της Μόντσα, ο Λεκλέρ είπε: «Αισθάνομαι τη νίκη όπως κάθε άλλη, ιδιαίτερη για το δικό της λόγο. Από την πρώτη στιγμή ένιωσα πολύ καλά στο μονοθέσιο. Από το Σάββατο είχα αυτοπεποίθηση, είχαμε πολύ καλό ρυθμό. Είχαμε αμφιβολίες για τις κατατακτήριες δοκιμές αλλά η 4η θέση ήταν πολύ καλή. Μετά την εκκίνηση, όταν πήρα την πρώτη θέση ήξερα πως έπρεπε να διατηρήσω το ρυθμό του Αγώνα Σπριντ και να προσέχω τα ελαστικά. Ήταν ένας μοναχικός αγώνας αλλά πολύ ωραίος. Ελπίζω να το ξανακάνω αυτό στο μέλλον».

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari Press Office

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!