MotoGP: Ο Ραζγκατλίογλου θέλει μόνο εργοστασιακή μοτοσικλέτα

Κώστας Παστρίμας
MotoGP: Ο Ραζγκατλίογλου θέλει μόνο εργοστασιακή μοτοσικλέτα
Ο Τούρκος πρωταθλητής WorldSBK θέτει ως προτεραιότητα τη μεταγραφή του σε ομάδα με εργοστασιακή υποστήριξη στο MotoGP.

Ο Τοπράκ Ραζγκατλίογλου, που πρόσφατα κατέκτησε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WorldSBK με την BMW, έχει ήδη καθορίσει τα σχέδιά του για το μέλλον, στοχεύοντας να εισέλθει στο MotoGP το 2026. Ωστόσο, αυτός και η ομάδα του έχουν ξεκαθαρίσει ότι επιδιώκουν την υπογραφή συμβολαίου με εργοστασιακή ομάδα και όχι με δορυφορική, όπως συνέβη πρόσφατα με τον Μαρκ Μάρκεθ, ο οποίος υπέγραψε με τη Gresini Ducati.

Σύμφωνα με τον μάνατζερ του, Κενάν Σοφούογλου, η επιθυμία του Ραζγκατλίογλου είναι να μεταβεί στο MotoGP μόνο εάν βρεθεί μια πρόταση που να περιλαμβάνει ένα εργοστασιακό πακέτο. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θέλουμε ένα συμβόλαιο με εργοστασιακή μοτοσικλέτα, όπως συμβαίνει στην Pramac με τον Χόρχε Μαρτίν. Δεν ενδιαφερόμαστε για ένα συμβόλαιο σαν του Μάρκεθ με την Gresini, καθώς εκείνος έχει πίσω του μια μεγάλη υποστήριξη, ενώ εμείς στην Τουρκία δεν έχουμε ούτε χορηγούς, ούτε τη στήριξη που θα μας επέτρεπε να διαπραγματευτούμε κάτι τέτοιο».

Τόπρακ Ραζγκατλίογλου

Ο Ραζγκατλίογλου κατέκτησε το πρωτάθλημα WorldSBK φέτος, αφού μετακινήθηκε από τη Yamaha στην BMW, ωστόσο έχει εκφράσει επανειλημμένα την επιθυμία του να αγωνιστεί στο MotoGP. Το 2022 δοκίμασε μια μοτοσικλέτα MotoGP της Yamaha, αλλά αυτό δεν οδήγησε σε συμφωνία για αλλαγή πρωταθλήματος. Παρόλο που η BMW παραμένει προτεραιότητά του μέχρι το 2025, ο Τούρκος αναβάτης εξετάζει όλες τις ευκαιρίες που θα εμφανιστούν.

 

Η απόφαση του Ραζγκατλίογλου να απαιτεί εργοστασιακή υποστήριξη καταδεικνύει τη φιλοδοξία του να αγωνιστεί με τις καλύτερες συνθήκες και τονίζει τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει τη μετάβασή του στο MotoGP. Το πώς θα διαμορφωθεί το σκηνικό μέχρι το 2026, όταν σκοπεύει να κάνει το βήμα, παραμένει να φανεί.

Φωτογραφίες: BMW

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!