F1 - Ο Αλόνσο έριξε… βόμβα: «Ήθελα να αποχωρήσω το 2009»

F1 - Ο Αλόνσο έριξε… βόμβα: «Ήθελα να αποχωρήσω το 2009»
Ο Ισπανός δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 αποκάλυψε πως ήθελε να κρεμάσει το κράνος του πριν πάει στη Scuderia Ferrari.

Ο Φερνάντο Αλόνσο μπορεί να είναι 43 ετών όμως νιώθει πιο νέος από ποτέ. Ο Ισπανός βρίσκεται στη Formula 1 από το 2001 και στην πολυετή καριέρα του έχει κατακτήσει δύο παγκόσμιους τίτλους.

Μπορεί να βρίσκεται 23 χρόνια στη Formula 1 όμως αυτό δεν ήταν στο πλάνο του οδηγού από το Οβιέδο. Λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει το Grand Prix Μεξικού ο Αλόνσο παραχώρησε μία αποκαλυπτική συνέντευξη στο «Beyond the Grid» της F1.

Ο Ισπανός παραδέχθηκε πως δεν είχε σκοπό να παραμείνει στη Formula 1 μετά το 2009: «Ήμουν 99% σίγουρος πως το 2009 θα ήταν η τελευταία μου χρονιά στη Formula 1. Αυτός ήταν ο στόχος μου. Στο μυαλό μου ήταν ξεκάθαρο αυτό. Κέρδισα δύο πρωταθλήματα το 2005 και το 2006 και όταν πήγα στη McLaren για τρία χρόνια, αυτό θα ήταν το τελευταίο μου συμβόλαιο. Δεν σκεφτόμουν τότε το μέλλον. Στο μυαλό μου το είχα ως ένα μακροπρόθεσμο συμβόλαιο. Είχα ήδη εκπληρώσει τα όνειρά μου, είχα πάρει δύο πρωταθλήματα. Ξεπέρασα κάθε μου προσδοκία, έγινα πρωταθλητής στην F1. Τι άλλο θα μπορούσα να κάνω»;

 

Ο Αλόνσο στο Grand Prix Μεξικού θα συμπληρώσει τα 400 Grand Prix στη Formula 1. Για το επίτευγμα αυτό ο Ισπανός δήλωσε: «Είναι ένα μεγάλο επίτευγμα. Το πρόγραμμα είναι μεγάλο, κάνουμε 24 αγώνες τη χρονιά, δεν είναι όπως το παρελθόν. Επίσης έλειψα και δύο χρόνια, το 2019 και το 2020. Είναι ένας μεγάλος αριθμός. Είναι ένας τρόπος για να δείξω την αγάπη μου για την F1. Δεν σημαίνει πάρα πολλά για εμένα γιατί είμαι προσηλωμένος στον αγώνα που ακολουθεί».

Φωτογραφίες: Aston Martin F1 media

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!