Bugatti: Η σύγκρουση δύο Chiron δειχνει πώς 6 εκατ. ευρώ μετατρέπονται σε λαμαρίνες (vid)

Κώστας Παστρίμας
Bugatti: Η σύγκρουση δύο Chiron δειχνει πώς 6 εκατ. ευρώ μετατρέπονται σε λαμαρίνες (vid)
Σύγκρουση εκατομμυρίων στο Μαρόκο, με δύο Bugatti Chiron Super Sport να τρακαρούν μεταξύ τους στη διάρκεια του Bugatti Grand Tour.

Πολύς θόρυβος – κυριολεκτικά και μεταφορικά – προκλήθηκε όταν δύο Bugatti Chiron Super Sport, συνολικής αξίας περίπου 6 εκατομμυρίων ευρώ, συγκρούστηκαν κατά τη διάρκεια του Bugatti Grand Tour στο Μαρόκο. Τα δύο υπερπολυτελή hypercars συμμετείχαν σε μια από τις πιο διάσημες περιοδείες που διοργανώνει η Bugatti για τους πελάτες της, όταν το ατυχές περιστατικό έλαβε χώρα.

Η σύγκρουση συνέβη όταν οι δύο Bugatti προσπάθησαν να προσπεράσουν ένα φορτηγό σε έναν στενό δρόμο. Ωστόσο, η κίνηση αυτή δεν πήγε όπως είχε προγραμματιστεί, με αποτέλεσμα την επαφή των δύο αυτοκινήτων και το ατύχημα να εμπλέκει και το φορτηγό.

Το ύψος των ζημιών από το περιστατικό είναι πολύ δύσκολο να εκτιμηθεί, καθώς η κάθε Bugatti Chiron Super Sport κοστίζει γύρω στα 3 εκατομμύρια ευρώ. Παρόλο που τα οχήματα διαθέτουν κορυφαία τεχνολογία και συστήματα ασφαλείας, φαίνεται πως ούτε αυτά ήταν αρκετά για να αποτρέψουν τη σύγκρουση, που κατέληξε σε εκτεταμένες υλικές ζημιές.

 

Το περιστατικό έχει προκαλέσει αίσθηση στον κόσμο των hypercars, καθώς τέτοια ατυχήματα είναι σπάνια και οι ιδιοκτήτες των Bugatti αντιμετωπίζουν τώρα το δύσκολο έργο της αποκατάστασης των πανάκριβων αυτοκινήτων τους.

Η Bugatti Grand Tour συνεχίζει να προσελκύει τους λάτρεις των hypercars, αλλά αυτή η σύγκρουση στο Μαρόκο θα μείνει αξέχαστη, καθώς πρόκειται για ένα από τα πιο ακριβά ατυχήματα του είδους. Ευτυχώς, δεν υπήρξαν τραυματισμοί, παρά μόνο υλικές ζημιές – αλλά σε τέτοια αυτοκίνητα ακόμα και οι υλικές ζημιές κοστίζουν... αστρονομικά.

Η εικόνα δημιουργήθηκε με τη βοήθεια του εργαλείου DALL·E από το ChatGPT

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!