F1 - Φερστάπεν: «Είχα αρκετή πίεση, δεν περίμενα το αποτέλεσμα»

F1 - Φερστάπεν: «Είχα αρκετή πίεση, δεν περίμενα το αποτέλεσμα»
Έπειτα από τα προβλήματα που αντιμετώπισε όλο το τριήμερο στο Μεξικό, ο πρωταθλητής ήταν ανακουφισμένος με το αποτέλεσμά του στη μάχη της pole position.

Καλύτερα απ’ ό,τι περίμενε εξελίχθηκαν οι κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix Μεξικού για τον Μαξ Φερστάπεν. Μπορεί ο Ολλανδός να μην πήρε την pole position, η οποία κατέληξε στον Κάρλος Σάινθ της Ferrari, ωστόσο ο παγκόσμιος πρωταθλητής ήταν πολύ χαρούμενος.

Στο Q3 είχε μόλις μία έγκυρη προσπάθεια η οποία ήταν αρκετή για να του δώσει τη δεύτερη θέση στη σειρά εκκίνησης. Μετά το τέλος της μάχης για την pole position, o Φερστάπεν είπε: «Είχα αρκετή πίεση. Την Παρασκευή δεν έκανα σχεδόν καθόλου γύρους. Το FP3 δεν ήταν καλό και ήμουν ήδη υπό πίεση να κάνω έναν καλό χρόνο. Ο πρώτος μου γύρος ακυρώθηκε και αυτό ανέβασε τα επίπεδα πίεσης. Είμαι χαρούμενος με την πρώτη σειρά. Ειλικρινά δεν περίμενα πως κάτι τέτοιο ήταν εφικτό».

Για το επίπεδο δυσκολίας των κατατακτήριων δοκιμών στο Autodromo Hermanos Rodriguez δήλωσε: «Είναι μια από τις πιο δύσκολες πίστες να κάνεις ένα σωστό γύρο. Τα σιρκουί πόλης είναι γενικά δύσκολα και αυτό είναι επίσης. Τα επίπεδα κάθετης δύναμης είναι χαμηλά, είναι εύκολο να μπλοκάρεις τους τροχούς σου, γλιστράς παντού και τα ελαστικά σου υπερθερμαίνονται. Είναι από τις πιο δύσκολες πίστες στο πρόγραμμα».

 

Το GP Μεξικού είναι προγραμματισμένο για τις 22:00 ώρα Ελλάδος. Μην χάσετε το LIVE του gMotion by Gazzetta και της Ford από τις 21:30 για να μπείτε σε κλίμα αγώνα.

Ακούστε την ομάδα του gMotion στο νέο podcast powered by Ford να αναλύει τη νίκη του Σαρλ Λεκλέρ στο Grand Prix ΗΠΑ και τη μάχη των Μαξ Φερστάπεν και Λάντο Νόρις

Φωτογραφίες: Getty Images/Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!