Η Κωνσταντινίδου
11/12/2023
ΜΠΑΣΚΕΤ

Κωνσταντινίδου στο GWomen Summit: «Το μπάσκετ Γυναικών να μπει στην κοινωνία, να αφήσει legacy το Eurobasket»

Νίκος Καρφής

Η Άννυ Κωνσταντινίδου μίλησε στο GWomen Summit για το πλάνο της ΕΟΚ για το μπάσκετ Γυναικών, αλλά στο legacy που πρέπει να αφήσει το Eurobasket του 2025.

Η Άννυ Κωνσταντινίδου, ο «θηλυκός Γκάλης» ήταν ανάμεσα στις προσωπικότητες του μπάσκετ που μίλησαν στο 2o GWomen Summit και ανέλυσε το πλάνο της Ομοσπονδίας για το μπάσκετ Γυναικών, ενώ τόνισε πως το μπάσκετ Γυναικών αντιπροσωπεύει ένα κομμάτι της πίτας που μοιάζει παρθένο.

«Χαίρομαι που είμαι εδώ, αλλά και για την πρωτοβουλία αυτή. Σχετικά με το αναπτυξιακό, ανέφερε αρκετά πράγματα ο πρόεδρος κ. Λιόλιος. Αυτό που κάναμε είναι να δούμε που βρισκόμαστε και τα νούμερα δεν ήταν καλά. Σε ορισμένες ηλικίες δεν υπάρχουν κορίτσια. Με αυτά τα δεδομένα, θέλουμε να μεγαλωσουμε τη βάση. Έγινε το αντίστοιχο Women Rising Stars για τις μικρές ηλικίες. Και διαενωσιακά πρωταθλήματα για να σπρώξουμε το μπάσκετ κοριτσιών στην επαρχία. Χρειάζεται να εστιάσουμε στις μικρές ηλικίες.

Το κυνηγάμε, το προσπαθούμε. Όπως είπε και ο πρόεδρος, δεν θα σταματήσουμε το 2025. Θέλουμε να αφήσει legacy το 2025. Οι γενιές πρέπει να έρχονται. Θέλουμε να υπάρχει το έδαφος για ν βγουν τα κορίτσια. Το μπάσκετ Γυναικών να μπει στην κοινωνία. Να έρχονται και οικογένειες στο μπάσκετ Γυναικών και ας μην παίξει ποτέ το κορίτσι τους μπάσκετ. Λείπει η προβολή. Η τηλεόραση και όλα τα Μέσα θα πρέπει να προβάλλουν το μπάσκετ Γυναικών. Αυτό θα φέρει τις χορηγίες. Το μπάσκετ Γυναικών αντιπροσωπεύει ένα κομμάτι της πίτας που μοιάζει παρθένο. Θα πρέπει όλα τα Media να συνεισφέρουν. Η ομοσπονδία προσπαθεί. Στη Χαλκίδα με την Εθνική, την έδειξε η τηλεόραση», ήταν τα λόγια της.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]