λεοντειος
11/07/2024
ΜΠΑΣΚΕΤ

Το The Hellenic Initiative με το Gazzetta και το GWomen διοργάνωσαν το Celebrity game για τα μάτια των παιδιών

Ένα Celebrity Game, ένας αγώνας μπάσκετ με θεατές παιδιά των οποίων τα μάτια λάμπουν κάθε φορά που βλέπουν τη μπάλα. Το The Hellenic Initiative με το Gazzetta και GWomen συνεργάστηκαν για να στήσουν ένα παιχνίδι-γιορτή στη Λεόντειο Σχολή.

Σταρ του μπάσκετ, άνθρωποι που εμπνέουν και που αγαπούν να προσφέρουν συγκεντρώθηκαν στη Λεόντειο Σχολή για έναν αγώνα αφιερωμένο στα παιδιά. Αφιερωμένο σε όλα τα παιδιά που ξυπνούν καθημερινά ανυπομονώντας να πατήσουν στα παρκέ.

λεοντειοσ

Μικροί, μεγάλοι, μεγαλύτεροι βρέθηκαν στο γηπεδάκι μπάσκετ της Λεοντείου σχολής και έδειξαν στα παιδιά πως παρ’ ότι όλοι είμαστε φαινομενικά διαφορετικοί, μπορούμε να συνεργαστούμε και να μοιραστούμε σπουδαίες στιγμές μαζί μέσω του αθλητισμού και συγκεκριμένα του μπάσκετ. Δύο ομάδες, με πρόσωπα γνώριμα και αγαπημένα, μοιράστηκαν στο παρκέ και έγινε το τζάμπολ για ένα παιχνίδι-έμπνευση.

λεοντειο

Η THI Summer Youth Academy, σε συνεργασία με τo Eurohoops, σχεδίασαν ένα αθλητικό και εκπαιδευτικό δωρεάν πρόγραμμα διάρκειας δύο εβδομάδων όπου οι συμμετέχοντες θα μυηθούν στο μπάσκετ και παράλληλα θα εξελίξουν τις προσωπικές τους δεξιότητες επικοινωνίας, συνεργασίας, θα δημιουργήσουν νέες φιλίες και θα αποτελέσουν μέλος της ευρύτερης ομάδας της Ακαδημίας. Νέα παιδιά από οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα και παιδιά από προσφυγικές δομές είχαν την ευκαιρία να γίνουν μία ομάδα για 15 μέρες!

λεοντειο

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει προπονήσεις μπάσκετ, παιχνίδια, δοκιμασίες, τουρνουά και εκπαιδευτικές εμψυχωτικές ομιλίες, δημιουργικά εργαστήρια με θεατρικό παιχνίδι και χορό, εκδρομές. Το πρόγραμμα της Ακαδημίας ξεκινά στις 09:00 και ολοκληρώνεται στις 17:00, Δευτέρα έως Παρασκευή, προσφέροντας δέκα ολόκληρες ημέρες αξέχαστων εμπειριών σε κάθε συμμετέχοντα. Στο τέλος της κάθε περιόδου, οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν πολύτιμες εμπειρίες που εστιάζουν στην αυτοεκτίμηση, την ομαδικότητα, την ενσυναίσθηση και τη συνεργασία για την επίτευξη κοινών στόχων.

λεοντειιο

Με τη συνεργασία του Gazzetta και του GWomen, διοργανώθηκε το Celebrity Game όπου κορυφαίοι αθλητές όπως ο Θοδωρής Παπαλουκάς, ο Αντώνης Νικοπολίδης, ο Κώστας Τσαρτσαρής, Άρτεμις Σπανού και η Εβίνα Μάλτση και αρκετοί ακόμη μαζί με τον Γιώργο Χατζηπαύλου και τον Ίαν Στρατή -μεταξύ άλλων- έπαιξαν έναν αγώνα μπάσκετ, με κοινό τους τα παιδιά του camp.

λεοντειος

Με την παρουσία τους τίμησαν τον αγώνα και οι ambassadors του GWomen Γεωργία Καλτσή, Ιωάννα Δίελα, Διονυσία Αλεξανδρή, Αθηνά Παπαφωτίου και βέβαια η Βάσω Στασινού.

λεοντειοσ

Στο καλοκαιρινό camp μπάσκετ έχουν εγγραφεί 200 παιδιά, αριθμός διπλάσιος από τον αρχικό στόχο, ενώ στο πλαίσιο ενίσχυσης των πιο ευάλωτων οικογενειών το πρόγραμμα προέβλεψε τη διάθεση θέσεων βάσει κοινωνικών και οικονομικών κριτήριων για την εξασφάλιση συμμετοχής παιδιών που το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]