Ισπανία - Φινλανδία 4-1: «Τεσσάρα» αφιερωμένη στην Πουτέγιας

Ισπανία - Φινλανδία 4-1: «Τεσσάρα» αφιερωμένη στην Πουτέγιας

Βασίλης Μπαλατσός

Η εθνική ομάδα γυναικών της Ισπανίας συνέτριψε με 4-1 με ανατροπή τη Φινλανδία για την πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Euro και αφιέρωσε τη νίκη της στην τραυματία, Αλέξια Πουτέγιας.

Με το «δεξί» ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο Euro Γυναικών η εθνική ομάδας της Ισπανίας, καθώς επικράτησε με ευκολία της κατώτερης Φινλανδίας με 4-1. Οι Ισπανίδες αφιέρωσαν τη νίκη τους στην τραυματία, Αλέξια Πουτέγιας, η οποία βρέθηκε στο Μίλτον Κέινς για να στηρίξει τις συμπαίκτριες της και αποθεώθηκε.

Η Φινλανδία προηγήθηκε μόλις στα 45 δευτερόλεπτα με τη Σάλστρομ, όμως μετά το ματς μετατράπηκε σε... παράσταση για έναν ρόλο. Η Παρέδες ισοφάρισε στο 26' και στο 41' η Μπονμάτι ολοκλήρωσε την ανατροπή. Στο 75' η Γκαρθία έκανε το 3-1 και στο 90+5'΄η Καλντεντέι με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό 4-1. Η Ισπανία ολοκλήρωσε το ματς με 67% κατοχή και 31 τελικές προσπάθειες εκ των οποίων οι 13 ήταν προς τον εστία. Για τον B' όμιλο θα αναμετρηθούν απόψε (8/7, 22:00) Γερμανία και Δανία στην έδρα της Μπρέντφορντ.

Στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν το ματς βρέθηκαν 16.819 φίλαθλοι, κάνοντας ρεκόρ προσέλευσης στη διοργάνωση σε ματς που δεν παίζει η διοργανώτρια ομάδα. Θυμίζουμε πως το συνολικό ρεκόρ έγινε στο παιχνίδι της πρεμιέρας, ανάμεσα στην Αγγλία και την Αυστρία, στο «Ολντ Τράφορντ», το οποίο παρακολούθησαν 68.871 θεατές.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]