alexandrapopp_wolfsburg

Οι Γερμανοί ψηφίζουν «ποδόσφαιρο χωρίς κλιματισμό» και σπάνε το ρεκόρ προσέλευσης στη γυναικεία Bundesliga!

Μαριλένα Καλόπλαστου

Η κληρονομιά του Euro 2022 σε συνδυασμό με το μποϊκοτάρισμα των Γερμανών οπαδών στο Μουντιάλ του Κατάρ, οδηγοί τους φιλάθλους στη γυναικεία Bundesliga, με τη Γερμανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου να ανακοινώνει σήμερα (5/12) ότι μετά τις πρώτες 9 αγωνιστικές έχουν ήδη κοπεί περισσότερα εισιτήρια από ότι ολόκληρη την περασμένη σεζόν!

Η κορυφαία κατηγορία ποδοσφαίρου γυναικών της Γερμανίας, Frauen-Bundesliga, εξαργυρώνει την κληρονομιά της επιτυχίας του Women's Euro, εκμεταλλευόμενη παράλληλα το γενικευμένο μποϊκοτάρισμα των Γερμανών οπαδών στο εν εξελίξει Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ και «γράφει» ιστορικά νούμερα προσέλευσης!

Πιο συγκεκριμένα, η Γερμανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (DFB) ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας (5/12), ότι το ρεκόρ προσέλευσης που καταγράφηκε την σεζόν 2013/2014 έχει ήδη ξεπεραστεί μετά το πέρας της 9ης αγωνιστικής.

Συνολικά 173.438 φίλαθλοι επισκέφθηκαν τα γήπεδα τους πρώτους εννέα γύρους της τρέχουσας σεζόν. Αριθμός μεγαλύτερος κατά περίπου 17.000 από ό,τι ολόκληρη την περασμένη σεζόν στην οποία προσήλθαν στα γήπεδα 156.355 θεατές μετά από 22 αγωνιστικές.

Το ρεκόρ των περισσότερων θεατών σε ένα παιχνίδι σημειώθηκε στον εναρκτήριο ματς του πρωταθλήματος μεταξύ της Άιντραχτ Φρανκφούρτης και της Μπάγερν Μονάχου με 23.200 φιλάθλους στη χωρητικότητας 51.500 ατόμων «Deutsche Bank Park».

Η θετική τάση όμως συνεχίστηκε καθ' όλη τη διάρκεια του πρώτου γύρου της Bundesliga Γυναικών. Στην «PreZero Arena», η Χοφενχάιμ έπαιξε με τη Βόλφσμπουργκ την 2η αγωνιστική μπροστά σε 7.109 οπαδούς και, επομένως, μπροστά σε κοινό ρεκόρ για τη γηπεδούχο. Συνολικά 21.287 θεατές παρακολούθησαν το παιχνίδι της Βόλφσμπουργκ με την Μπάγερν Μονάχου την 5η αγωνιστική στη «Volkswagen Arena» που μπορεί να φιλοξενήσει συνολικά 30.000 φιλάθλους.

Τα ρεκόρ δεν σημειώθηκαν μόνο στα μεγάλα γήπεδα, αλλά και στα παραδοσιακά γήπεδα των συλλόγων: η Φράιμπουργκ έπαιξε εναντίον της Μπάγερν μπροστά σε 6.273 φιλάθλους στο «Dreisamstadion». Ο αγώνας μεταξύ της Κολωνίας και των «Λύκων» ήταν sold out, με 5.400 θεατές να δίνουν το παρών στο στάδιο «Franz Kremer».

Η πιο εντυπωσιακή ίσως ατμόσφαιρα ήταν στο Βέρντερ Βρέμης - Φράιμπουργκ που προσέλκυσε 20.417 οπαδούς στο γήπεδο την 8η αγωνιστική – ένα ακόμη ρεκόρ!

Την προτελευταία μέρα πριν από τη χειμερινή διακοπή, ο κορυφαίος αγώνας μεταξύ της πρωτοπόρου Βόλφσμπουργκ και της 3ης στη βαθμολογία Άιντραχτ Φρανκφούρτης με 14.027 θεατές στο «Volkswagen Arena» οδήγησε στο να ξεπεραστεί το ρεκόρ που κρατούσε από τη σεζόν 2013/2014 παρότι δεν βρισκόμαστε ούτε στου δρόμου τα μισά.

«Ποδόσφαιρο χωρίς κλιματισμό; Σάββατο 03.12. - 4:00 μμ»fussball ohne klimaanlage

Το πανό με το παραπάνω μήνυμα, κοσμούσε το «Dreisamstadion», το γήπεδο της Φράιμπουργκ, πριν λίγες ημέρες. Οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας κατέστησαν σαφές ότι δεν ενδιαφέρονται για το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ και καλούσαν όλους τους φιλάθλους της να στηρίξουν τις προσπάθειες της γυναικείας ομάδας του συλλόγου στο εντός έδρας ματς του Σαββάτου κόντρα στην Ντούισμπουργκ.

Η βαθμολογία μετά την ολοκλήρωση των πρώτων εννέα αγωνιστικών:

Η Βόλφσμπουργκ είναι μόνη πρώτη στο «ρετιρέ» της βαθμολογίας στο +5 από τη δεύτερη Μπάγερν Μονάχου. Στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα -στο -7- από την κορυφή η Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]