Patri Guijarro

Μπαρτσελόνα: Η Πάτρι Γκιχάρο αναδείχθηκε MVP του τελικού του Champions League γυναικών της UEFA

Μαριλένα Καλόπλαστου

Η μέσος της Μπαρτσελόνα, Πάτρι Γκιχάρο, αναδείχθηκε η καλύτερη παίκτρια στον τελικό του Champions League γυναικών του 2023.

Η Κίρα Γουόλς -η πιο ακριβή μεταγραφή στο ποδόσφαιρο γυναικών- είπε σε δηλώσεις της μετά το τέλος του τελικού του Champions League. «Πάτρι Γκιχάρο... είναι μια ξεχωριστή παίκτρια! Και νομίζω ότι σήμερα είναι καιρός να το αναγνωρίσουν αυτό! Για μένα, η καλύτερη παίκτρια στον κόσμο».

Η μέσος της Μπαρτσελόνα που σκόραρε δις για να φέρει στα ίσια τον τελικό κόντρα στην Βόλφσμπουργκ αναδείχθηκε MVP του αγώνα από το πάνελ Τεχνικών Παρατηρητών της UEFA. «Άλλαξε το παιχνίδι πετυχαίνοντας δύο γκολ γρήγορα. Ο καταλύτης για την επιστροφή της Μπαρτσελόνα. Η επιθετική της συμπεριφορά στο δεύτερο ημίχρονο την οδήγησε στη μεγάλη περιοχή για να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που η Μπαρτσελόνα δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί στο πρώτο ημίχρονο»

Η Γκιχάρο είναι η δεύτερη παίκτρια της Μπαρτσελόνα που κερδίζει το βραβείο στο οποίο συνήθως κυριαρχεί η Λυών, μετά την Αϊτάνα Μπονμάτι που είχε αναδειχθεί πολυτιμότερη παίκτρια στην ήττα της ισπανικής ομάδας από την Τσέλσι με 4-0 το 2021.

Οι παίκτριες του αγώνα
2022: Αμαντίν Ανρί (Λυών)
2021: Αϊτάνα Μπονμάτι (Μπαρτσελόνα)
2020: Ντελφίν Κασκαρίνο (Λυών)
2019: Άντα Χέγκερμπεργκ
2018: Αμαντίν Ανρί (Λυών)
2017: Τζένιφερ Μαροζάν (Λυών)

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]