fayza_lamari

Κιλιάν Μπαπέ: Ποια είναι η Φαϊζά Λαμάρι μητέρα και agent του Γάλλου σταρ

Μαριλένα Καλόπλαστου

Η μητέρα του Κιλιάν Μπαπέ, Φαϊζά Λαμάρι, κάνει το βήμα για να εκπροσωπήσει κι άλλους ποδοσφαιριστές και το GWomen σάς παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την agent που δημιουργεί το δικό της δίκτυο παικτών.

Το όνομά της έγινε για άλλη μια φορά πρωτοσέλιδο στον γαλλικό Τύπο, μετά την επιβεβαίωση του Κιλιάν Μπαπέ ότι δεν θα ανανεώσει την οψιόν ανανέωσης με την Παρί Σεν Ζερμέν στο τέλος της επόμενης σεζόν. Η Φαϊζά Λαμάρι μητέρα και agent του Γάλλου σταρ έως τώρα εκπροσωπούσε τους γιους της, Κιλιάν και Ίθαν Μπαπέ, αλλά πλέον στο «πελατολόγιό» της εντάσσεται και ο 19χρονος Ράιαν Τσέρκι, μεταγραφικός στόχος της Ρεάλ Μαδρίτης που απασχόλησε τον χειμώνα και την Παρί.

Η Λαμάρι η οποία αναζητά να εκπροσωπήσει κι άλλους ποδοσφαιριστές, όπως αναφέρει η L'Equipe σήμερα Πέμπτη (15/06), φιλοδοξεί να χτίσει το δικό της δίκτυο παικτών εντάσσοντας στο δυναμικό της εταιρείας της αρκετούς agents για να «χτίσουν» μαζί μια πολύ ισχυρή ατζέντα, στην οποία εκτός από τους γιους της και εσχάτως το «αστέρι» της Λυών, θα ενταχθούν κι άλλοι ποδοσφαιριστές.

Η δικηγόρος και πρώην επαγγελματίας αθλήτρια χάντμπολ (αγωνίστησε σε διεθνές επίπεδο με την Αλγερία, αλλά έπαιξε για γαλλικούς συλλόγους) είναι πρόεδρος της παριζιάνικης εταιρείας KEWJF, που πήρε το όνομά της από τα ακρωνύμια των ονομάτων των μελών της οικογένειας. Γεννημένη τον Σεπτέμβρη του 1974 στο Μποντί, στα προάστια της Γαλλίας, από μετανάστες γονείς από την Αλγερία, αρχικά φρόντιζε για την καριέρα των γιων της, αλλά πλέον ονειρεύεται να ξεκινήσει το δικό της πρακτορείο/συμβουλευτική δομή.

Η Λαμάρι είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα των ανθρώπων που εργάζονται επιμελώς στα παρασκήνια. Της πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό η δημόσια εικόνα του, η... ενόχληση που δείχνει προς τον τρόπο που τον αντιμετωπίζουν τα ΜΜΕ αλλά και τα μεταγραφικά του πλάνα. Επί του παρόντος είναι εκείνη που έχει αναλάβει να μιλά στον Πρόεδρο της Παρί, Νασέρ Αλ Κελαϊφί, με στόχο να λειτουργήσουν ομαλά τα πράγματα μεταξύ του club και του Μπαπέ.

Πριν από λίγα 24ωρα, αν και σπάνια βγαίνει μπροστά στα φώτα, η 48χρονη παραχώρησε συνέντευξη στην ελβετική εφημερίδα «La Tribune de Genève». Η μητέρα «και βασική σύμβουλος» του επιθετικού της PSG εξηγεί ότι έχει κεντρικό ρόλο στην καριέρα του Γάλλου. «Όχι μόνο στην εικόνα, σε όλα. Ακόμα και στο ποδόσφαιρό του, μαζί με τον μπαμπά του, με τον οποίο συμληρώνουμε ο ένας τον άλλον σε αυτό. Είμαι μέλος της ομάδας που φροντίζει για οτιδήποτε σχετίζεται με μεταγραφές, διαπραγματεύσεις και άλλα».

Μάλιστα ερωτηθείσα για την ανανέωση του συμβολαίου του Μπαπέ με την Παρί το περασμένο καλοκαίρι, ανέφερε: «Δεν είναι κόντρα στη Ρεάλ, γιατί πράγματι αυτός ο σύλλογος σημαίνει πολλά για τον Κιλιάν από τότε που ήταν μικρός. Είναι δύσκολο να τους πεις όχι τέσσερις φορές, και το έκανε. Πάντα ήμασταν νόμιμοι. Όταν ο Κιλιάν αποφάσισε να μείνει στο Παρίσι, ήταν δική του απόφαση. Χαίρομαι που την πήρε, γιατί να σκεφτείς ότι ένα παιδί από τα προάστια μπόρεσε να πατήσει το γρασίδι του Parc des Princes και να γίνει ο παίκτης που έγινε, είναι υπέροχο».

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]