carmona

Μουντιάλ Γυναικών 2023: Η Όλγα Καρμόνα μιμήθηκε τον Ινιέστα με γκολ σε τελικό, MVP και αφιέρωση (vid)

Μαριλένα Καλόπλαστου

Η Σεβιγιάνα άσος άνοιξε το σκορ στο πρώτο μέρος του αγώνα με την Αγγλία, έγινε μόλις η δεύτερη Ισπανίδα ποδοσφαιρίστρια που σκοράρει σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου και πανηγύρισε με μια συγκινητική αφιέρωση.

Η Όλγα Καρμόνα έγινε η δεύτερη Ισπανίδα ποδοσφαιρίστρια που σκόραρε σε τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά τον Αντρές Ινιέστα που το έκανε πριν από 13 χρόνια στη μονομαχία με την Ολλανδία που έδωσε στην ανδρική ομάδα το αστέρι που λάμπει στο έμβλημα της φανέλας τους.

Στο Σίδνεϊ, ήταν η Σεβιγιάνα αμυντικός της Ρεάλ Μαδρίτης, άνοιξε το σκορ στο μεγάλο παιχνίδι κόντρα στην Αγγλία (1-0), σηκώνοντας την μπλούζα της για να κάνει τη δική της συγκινητική αφιέρωση.

Θυμίζουμε ότι ο σπουδαίος Ινιέστα σήκωσε τη φανέλα και αποκάλυψε ένα μπλουζάκι που έγραφε «Ντάνι Χάρκε, πάντα μαζί μας» προς τιμήν του και φίλου του, η Όλγα Καρμόνα σήκωσε τη φανέλα της και αποκάλυψε μια μπλούζα που έγραφε «Merchi» το όνομα της μητέρας μιας παιδικής της φίλης που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

Η 22χρονη εκ των αρχηγών της Ισπανίας αναδείχθηκε επιπλέον και MVP του τελικού, μιας διοργάνωσης που έχει το όνομά της, αφού σε έξι παιχνίδια (δεν συμμετείχε μόνο στη μονομαχία της φάσης των 16 με την Ελβετία), είχε δύο άκρως καθοριστικά γκολ σε ημιτελικό και τελικό!

Δείτε το γκολ και την αφιέρωσή της:

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]