Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ποδόσφαιρο γυναικών: Πέντε αρχηγοί «συστήνουν» την Α1!

Μαριλένα Καλόπλαστου

Οι αρχηγοί των ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκού, ΟΦΗ, Αστέρα Τρίπολης και ΑΕΚ μιλούν στο GWomen για τους στόχους των ομάδων τους και τα στοιχεία πους τις διαφοροποιούν, ενώ απαντούν και στους επικριτές του ποδοσφαίρου γυναικών.

Η φετινή σεζόν στην Α1 Εθνική κατηγορία ποδοσφαίρου γυναικών είναι με έναν τρόπο ιστορική. Για πρώτη φορά ο παντοκράτορας ΠΑΟΚ (των 17 πρωταθλημάτων) θα έχει να ανταγωνιστεί ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ -συλλόγους δηλαδή με μεγάλες βάσεις οπαδών- αλλά και τον ουσιαστικά νεοσύστατο Αστέρα Τρίπολης που με το... καλημέρα πέτυχε την άνοδο στην Α' Κατηγορία γυναικών - πρώην Women's Football League (να σημειώσουμε ότι στα "μεγάλα σαλόνια" βρίσκονται για πρώτη φορά και οι Σειρήνες Γρεβενών) η οποία διεξάγεται φέτος σε έναν όμιλο 14 ομάδων.

Το ποδόσφαιρο γυναικών στη χώρα μας μπορεί να μην έχει -ακόμα- τη δημοφιλία που έχει αποκτήσει στο εξωτερικό, με τα ρεκόρ προσελεύσεων να εντυπωσιάζουν και τις επενδύσεις να αυξάνονται θεαματικά, όμως δείχνει να συμπαρασύρεται και δεδομένα χρειάζεται στήριξη για να αρχίσει να κινείται σε επαγγελματικούς ρυθμούς.Ο αυξημένος ανταγωνισμός που προβλέπεται φέτος είναι ένα καλό βήμα.

Η αρχηγός του πρωταθλητή ΠΑΟΚ, Θωμαή Βαρδαλή, η Χαρούλα Δημητρίου captain του Παναθηναϊκού, η Νάσια Πέιου εκ των αρχηγών του ΟΦΗ, η Ιωάννα Μελισσού αρχηγός του Αστέρα Τρίπολης και η Μαρία Καπνίση της ΑΕΚ, μιλούν στο GWomen για τις προσπάθειες των ομάδων τους στην Women's Football League.

Ποια είναι τα στοιχεία που πιστεύουν ότι κάνουν κάνουν το σύνολό τους να ξεχωρίζει, υπάρχει στήριξη από τον κόσμο, τι απαντούν σε όλους όσοι υποστηρίζουν ότι το ποδόσφαιρο γυναικών είναι κατώτερο σε ποιοτικά χαρακτηριστικά από αυτόν τον ανδρών;


Βαρδαλή: «Στον ΠΑΟΚ δουλεύουμε σε επαγγελματικά πλαίσια τα τελευταία χρόνια»

ΒΑΡΔΑΛΗ

-Ξεκινήσατε με το δεξί τις υποχρεώσεις σας στην Α' Εθνική, με ενα επιβλητικό εκτός έδρας διπλό κόντρα στην Ολυμπιάδα Υμηττού. Ακολούθησε μια εντός έδρας νίκη, όμως το ευρωπαϊκό ταξίδι τελείωσε πρόωρα. Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας; Σας αγχώνει το γεγονός ότι φέτος είναι στη λίγκα και ομάδες όπως η ΑΕΚ ή ο Παναθηναϊκός;

«Στόχος μας σε κάθε αγώνα να είμαστε κυρίαρχες του παιχνιδιού και να παίρνουμε τους τρεις πόντους. Σίγουρα θα θέλαμε να είχα κερδίσει και στον β' προκριματικό γύρο του Champions League. Καταφέραμε πήραμε μια καλή νίκη στον πρώτο αγώνα. Στον δεύτερο είχαμε μπροστά μας μια πολύ καλή ομάδα με αρκετές εμπειρίες στους ομίλους της διοργάνωσης, κάναμε κάποια λάθη, δεχθήκαμε δύο γκολ από στημένες φάσεις και πιστεύω αν τα είχαμε αποφύγει αυτά τα γκολ θα μιλούσαμε για ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο. Δημιουργικό άγχος υπάρχει πάντα, ποτέ δεν εφησυχαζόμαστε με ένα πρωτάθλημα. Σίγουρα βλέπουμε ότι ο ανταγωνισμός ανεβαίνει και αυτό μας κάνει όλους να δουλεύουμε ακόμα πιο σκληρά».

-Ποια είναι τα στοιχεία της ομάδας που την κάνουν να ξεχωρίζει σε σχέση με τον ανταγωνισμό;

«Έχουμε ένα δυνατό νεανικό κορμό που είμαστε μαζί τα τελευταία τρία χρόνια που αυτό σίγουρα είναι μεγάλο πλεονέκτημα για εμάς σε συνδυασμό πάντα με τις έμπειρες και τις παίκτριες από το εξωτερικό. Έχοντας επίσης πολύ δυνατές ακαδημίες από πίσω, που παράγουν συνεχώς νέα ταλέντα είναι μεγάλο συν. Ακόμα ένα στοιχείο θα έλεγα ότι εμείς δουλεύουμε σε επαγγελματικά πλαίσια τα τελευταία χρόνια όπου και αυτό μας βοηθάει να αντιμετωπίσουμε πιο εύκολα τον ανταγωνισμό».

-Ο κόσμος του ΠΑΟΚ στηρίζει τη γυναικεία ομάδα;

«Ο κόσμος του ΠΑΟΚ είναι πάντα δίπλα σε όλα τα τμήματα του. Σίγουρα θα τους θέλαμε να είναι ακόμα πιο πολύ κοντά μας, σε κάθε παιχνίδι!»

-Τι απαντάς σε εκείνους που λένε ότι το ποδόσφαιρο γυναικών απέχει πολύ σε ποιοτικά χαρακτηριστικά από αυτό των ανδρών;

«Θα απαντούσα ότι σίγουρα δεν απέχει σε ποιοτικά χαρακτηριστικά και ότι υπάρχουν γυναίκες ποδοσφαιρίστριες που έχουνε καλύτερη τεχνική και αντίληψη του παιχνιδιού από άντρες που παίζουν σε υψηλό επίπεδο. Και θα τους έλεγα να παρακολουθήσουν ματς γυναικών στην τηλεόραση είτε να έρθουν να δουν εμάς από κοντά !»

-Θα σε πάω στο θέμα που προέκυψε πριν από κάποιες εβδομάδες με τη Φινλανδή τερματοφύλακα της ομάδας Πόλα Μιλόγια. Θα ήθελα ένα δικό σου σχόλιο για όσα έγιναν γνωστά.

«Προσωπικά δεν θα ήθελα να σχολιάσω τις δηλώσεις της πρώην συμπαίκτριας μου. Θέλω απλά να δηλώσω ότι στα τόσα χρόνια που βρίσκομαι στην ομάδα εγώ προσωπικά δεν έχω συναντήσει ποτε τέτοιες συμπεριφορές, αντιθέτως το περιβάλλον είναι ιδανικό για μια αθλήτρια ειδικά για τα δεδομένα της Ελλάδας. Επίσης στην εποχή που ζούμε και πολύ καλώς υπάρχει ευαισθητοποίηση γύρω από θέματα όπως bullying και ρατσισμού, όμως καλό θα ήταν να προσέχουμε τις λέξεις που χρησιμοποιούμε ώστε αυτές να μην χάνουν το νόημα τους όταν χρειαστεί.»

-Είσαι χρόνια ποδοσφαιρίστρια και γνωρίζεις όσο λίγες άλλες αθλήτριες τα πεπραγμένα στην Ελλάδα σχετικά με το ποδόσφαιρο γυναικων. Βλέπουμε στο εξωτερικό ότι το άθλημα ανθίζει και κερδίζει περισσότερη αναγνωρισιμότητα. Τι θα μπορούσε να γίνει από πλευράς συλλόγων, από πλευράς ΕΠΟ και από πλευράς media για να κάνει το step up και στη χώρα μας;

«Από πλευράς συλλόγων πιστεύω γίνονται αρκετά βήματα προς την σωστή κατεύθυνση. Η ΕΠΟ επίσης βοηθάει πλέον αρκετά και ίσως με μεγαλύτερη οικονομική στήριξη θα γίνονταν ακόμα περισσότερα. Αλλά το βασικό είναι η προβολή του ποδοσφαίρου γυναικών από τα media η οποία είναι ελάχιστη και ειδικά στην τηλεόραση θα έλεγα ανύπαρκτη με ελάχιστες εξαιρέσεις. Η περαιτέρω προβολή θα βοηθούσε ίσως να αλλάξει η άποψη του κοινού για το άθλημα μας και να γίνει πιο δημοφιλές με τον καιρό».

Δημητρίου: «Ο κόσμος του Παναθηναϊκού έρχεται στο γήπεδο από την Γ’ Εθνική»

ΧΑΡΟΥΛΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

-Μέσα σε δύο χρόνια, δύο διαδοχικές ανόδους. Τωρα πλέον στα «μεγάλα σαλόνια». Ποιοι είναι οι στόχοι;

«Οι στόχοι μας για φέτος είναι υψηλοί, θα διεκδικήσουμε τον τίτλο όμως γνωρίζουμε πως γι’αυτό χρειάζεται αρκετή προσπάθεια και συνοχή»

-Τι άλλαξε πρακτικά σε προπονήσεις, ωράρια, πίεση για εσάς τώρα που είστε στα "μεγάλα σαλόνια";

«Πλέον προπονούμαστε στο προπονητικό του Παναθηναϊκού στο Κορωπί, σε φυσικό χόρτο. Είναι μεγάλο προσόν για εμάς, αυτό μας αξίζει, αυτό βελτιώνει την προπόνηση και την απόδοση μας και ευχαριστούμε πολύ την ΠΑΕ γι’αυτή την παραχώρηση. Είμαστε πολύ χαρούμενες που έχουμε την ευκαιρία να προπονούμαστε κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Εκεί κάνουμε την ανάλυση των αγώνων, τρώμε όλοι μαζί, είναι κάτι διαφορετικό από ότι έχουν συνηθίσει οι ομάδες στο ελληνικό ποδόσφαιρο γυναικών. Είχαμε και την ευκαιρία από την ομάδα να κάνουμε την προετοιμασία μας στο Πήλιο, διπλές προπονήσεις,πολύς χρόνος μαζί, κάτι που συνέβαλε αρκετά στην μεταξύ μας σύνδεση καθώς πλέον την ομάδα την πλαισιώνουν αρκετές νέες παίκτριες. Ευχαριστούμε πολύ γι’αυτό τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Παναγιώτη Μαλακατέ. Πίεση υπάρχει αλλά είναι κυρίως παραγωγική ώστε να μην χαλαρώσουμε στιγμή και να είμαστε προσηλωμένες στον στόχο και μόνο».

-Ποιο πιστεύεις ότι είναι το ατού της ομάδας σε σχέση με τον ανταγωνισμό;

«Πιστεύω πως είναι παραπάνω από ένα, είναι ο κόσμος, ο τρόπος που αγκάλιασε η διοίκηση το τμήμα και κυρίως η μεταξύ μας χημεία»

-Στο εκτός έδρας παιχνίδι σας με τον ΑΟ ΡΕΑ υπήρχαν στην κερκίδα περίπου 200 άτομα. Γενικά, στηρίζει ο κόσμος του ΠΑΟ τις προσπάθειες σας;

«Στο ποδόσφαιρο γυναικών στην Ελλαδα δεν συμβαίνει συχνά παρά μόνο σε ντέρμπι. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού στο Ρέθυμνο δημιούργησε μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα. Τους ευχαριστούμε πολύ για την ενθάρρυνση και την υποστήριξη.

Εύχομαι να είναι η αρχή μιας όμορφης συνέχειας και σε κάθε αγώνα να υπάρχει κόσμος που υποστηρίζει την προσπάθεια μας και το ποδόσφαιρο γυναικών γενικότερα. Στο γήπεδο έρχεται ο κόσμος του Παναθηναϊκού απο την Γ’ Εθνική, είναι όμως κάθε φορά και περισσότεροι και τους περιμένουμε στο γήπεδο να μας δίνουν ώθηση και ενθάρρυνση σε κάθε προσπάθεια».

-Τι απαντάς σε εκείνους που λένε ότι το ποδόσφαιρο γυναικών απέχει πολύ σε ποιοτικά χαρακτηριστικά από αυτό των ανδρών;

«Υπάρχουν ακόμα τόσοι πολλοί που έχουν αυτή την άποψη; Τότε έκαναν σίγουρα λάθος που το καλοκαίρι που μας πέρασε δεν παρακολούθησαν το Μουντιάλ γυναικών».

-Πώς βλέπεις ως τώρα τις προσπάθειες της ανδρικής ομάδας;

«Μου αρέσει πολύ ο τρόπος που παίζει η ομάδα, έχει αγωνιστική ταυτότητα, παλεύει μέχρι το τελευταίο λεπτό για το αποτέλεσμα και είμαι σίγουρη πως στη συνέχεια θα παρουσιάσει ακόμη καλύτερη εικόνα και θα έρθουν όλο και περισσότερες νίκες. Τους εύχομαι κάθε επιτυχία»

Πέιου: «Η απάντηση στους επικριτές του ποδοσφαίρου γυναικών είναι τα κατάμεστα γήπεδα του εξωτερικού»

ΝΑΣΙΑ ΠΕΙΟΥ

-Ξεκινήσατε με το δεξί τις υποχρεώσεις σας στην Α' Εθνική, με μια νίκη κόντρα στις Νέες Ατρομήτου. Πέρυσι ήρθε η 4η θέση. Φέτος, ποιοι είναι οι στόχοι;

«Η αλήθεια είναι ότι η σεζόν έχει ξεκινήσει θετικά για την ομάδα μας. Έχουμε πετυχει δύο πολύ σημαντικές νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια με τις νέες Ατρόμητου και τον Παναθηναϊκό ενώ ταυτόχρονα έχουμε και έναν αγώνα λιγότερο από τις υπόλοιπες ομάδες, λόγω αναβολής της πρώτης αγωνιστικής μας με τον Βόλο.Όπως και κάθε χρόνο έτσι και φέτος, στόχος του ΟΦΗ είναι να τερματίσει όσο πιο ψηλά γίνεται στον βαθμολογικό πίνακα. Πέρυσι η ομάδα τερμάτησε στην 4η θέση οπότε φέτος η πρώτη τριάδα αποτελεί τον κυρίαρχο στόχο μας»

-Τι αλλάζει για εσάς με την παρουσία ομάδων όπως ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, ο Αστέρας που αυξάνει τον ανταγωνισμό;

«Αυτό που άλλαζει για όλες τις ομάδες και όχι μόνο για τον ΟΦΗ είναι η δυναμικότητα και ο ανταγωνισμός του πρωταθλήματος τα οποία θα είναι εμφανώς εντονότερα σε σχέση με κάθε προηγούμενο έτος. Ομάδες όπως ο ΠΑΟ, η ΑΕΚ, ο Αστέρας με τα ποιοτικά και ολοκληρωμένα σύνολα που έχουν δημιουργήσει βοηθούν το πρωτάθλημα να γίνει πιο ανταγωνιστικό και ελκυστικό».

-Ποια είναι τα στοιχεία του ΟΦΗ που τον κάνουν να ξεχωρίζει σε σχέση με τον ανταγωνισμό;

«Είναι πολλά τα στοιχεία που μας διαφοροποιούν από τον ανταγωνισμό. Το κυριότερο είναι ότι η ομάδα στο σύνολο της απαρτίζεται από έμπειρες και πολύ ποιοτικές παίκτριες με αρκετές παραστάσεις στα εγχώρια πρωταθλήματα αλλά και τις εθνικές ομάδες. Επιπλέον το οικογενειακό κλίμα που κυριαρχεί στην ομάδα, η υποστήριξη που λαμβάνουμε καθημερινά από την διοίκηση, ο κόσμος που μας στηρίζει είναι παράγοντες που λειτουργούν καταλυτικά για να διαφοροποιηθούμε από τον ανταγωνισμό».

-Ο κόσμος του ΟΦΗ στηρίζει τη γυναικεία ομάδα;

«Εξαιτίας του γεγονότος ότι προερχόμαστε από νησί όπου ο πληθυσμός είναι περιορισμένος, λίγο πολύ όλοι γνωρίζουν την ύπαρξη της Γυναικείας Ομάδας του ΟΦΗ και ότι αγωνίζεται επι σειρά ετών στην πρώτη κατηγορία. Αυτό μας βοηθάει ιδιαίτερα γιατί ο κόσμος αγκαλιάζει την προσπάθεια που καταβάλουμε είναι δίπλα μας και μας στηρίζει έμπρακτα ερχόμενος στα εντός έδρας παιχνίδια μας».

-Τι απαντάς στους επικριτές του ποδοσφαίρου γυναικών;

«Η μόνη απάντηση είναι τα κατάμεστα γήπεδα του εξωτερικού όπου αγωνίζονται γυναικείες ομάδες και ο κόσμος επιλέγει συνειδητά να παρακολουθήσει καθώς δεν διακρίνει ποιοτικές διαφορές. Το ποδόσφαιρο είναι ένα και δεν έχει φύλο. Οι γυναίκες ποδοσφαιρίστριες μπορούν και αποδεικνύουν καθημερινά ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι μονάχα ανδρικό σπορ».

-Πώς βλέπεις ως τώρα τις προσπάθειες της ανδρικής ομάδας που έχει κάνει που καλή αρχή στην Super League και μια νίκη επί της πρωταθλήτριας ΑΕΚ;

«Η αντρική μας ομάδα εμφανώς βελτιωμένη και ενισχυμένη μεταγραφικά από πέρυσι πραγματοποιεί μια άκρως αξιόλογη πορεία στο φετινό πρωτάθλημα της Superleague. Η νίκη επι της ΑΕΚ υπογραμμίζει την πολύ καλή δουλειά που πραγματοποιείται στην ομάδα τόσο από το σύνολο του προπονητικού επιτελείου αλλά και από τους παίκτες. Μακάρι να συνεχίσουν να μας χαρίζουν τέτοιες στιγμές και να οδηγήσουν το όνομα του ΟΦΗ εκεί που του αξίζει».

Μελισσού: «Ο Αστέρας δεν "ξεχωρίζει" άντρες και γυναίκες. Φιλοσοφία του συλλόγου είναι πως το ποδόσφαιρο είναι ένα»

ΜΕΛΙΣΣΟΥ

-Το πρώτο παιχνίδι της σεζόν, έγινε στο "σπίτι σας" και μπορεί να μην ήρθε θετικό αποτέλεσμα, αλλά ήταν ένα ιστορικό ματς. Πώς το βίωσες εσύ;

«Για εμένα ήταν μια τρομερή εμπειρία να παίζω σε ένα τόσο δυνατό ματς απέναντι σε πολύ καλές παίκτριες. Ήμασταν ανυπόμονες, στρεσαρισμένες αλλά και θέλαμε να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι. Ο κόσμος μας βοήθησε πάρα πολύ που ήταν κοντά μας. Υπήρχαν έντονα συναισθήματα. Ήταν το πρώτο παιχνίδι στη μεγάλη κατηγορία και σίγουρα θέλαμε ένα θετικό αποτέλεσμα . Παρόλο που αυτό δεν ήρθε, παίχτηκε ωραίο ποδόσφαιρο αντάξιο των ονομάτων των δυο ομάδων».

-Ποιοι είναι οι στόχοι για φέτος μετά την "τρελή" περσινή πορεία ανόδου;

«Στόχος είναι η καλύτερη δυνατή πορεία στο πρωτάθλημα. Είμαστε μια ανανεωμένη σε μεγάλο βαθμό ομάδα,δεν βάζουμε "ταβάνι" στους στόχους μας, βλέπουμε κάθε αγώνα ξεχωριστά και στο τέλος θα κάνουμε απολογισμό».

-Τι άλλαξε πρακτικά σε προπονήσεις, ωράρια, πίεση για εσάς τώρα που είστε στα "μεγάλα σαλόνια";

«Οι προπονήσεις σαφώς είναι καθημερινές πολλές φορές και διπλές. Είναι κάτι που παρόλο που δεν έχουμε ίσως συνηθίσει μας ενθουσιάζει, καθώς η πίεση είναι απαραίτητη εάν θες να αγωνιστείς και να επιτύχεις σε υψηλό επίπεδο. Δεν φοβόμαστε την σκληρή δουλειά και θα συνεχίσουμε να την κάνουμε».

-Σε τι ξεχωρίζει ο Αστέρας σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας;

«Θεωρώ πως η διαφορά ίσως είναι ότι λειτουργούμε σε ένα επαγγελματικό επίπεδο και ασχολούμαστε μόνο με αυτό, χωρίς επιπλέον υποχρεώσεις, χαρακτηριστικό που σε βάθος χρόνου νομίζω πως θα φανεί»

-Γνωρίζω ότι χρησιμοποιείτε τις προπονητικές εγκαταστάσεις των ανδρών. Μίλησέ μας για την προσπάθεια που κάνει ο Αστέρας.

«Ο Αστέρας δεν "ξεχωρίζει" άντρες και γυναίκες. Η φιλοσοφία του συλλόγου είναι πως το ποδόσφαιρο είναι ένα, και πως αν θες βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα όλοι θα πρέπει να "εργάζονται" σε αυτό κάτω από τις ίδιες συνθήκες.
Οι εγκαταστάσεις είναι σε άψογη κατάσταση και νιώθουμε προνομιούχες που μπορούμε να προπονούμαστε σε αυτές».

-Ο κόσμος του club στηρίζει τη γυναικεία ομάδα;

«Φυσικά! Βρίσκονταν πέρυσι σε κάθε αγώνα δίπλα μας κάνοντας την άνοδο ονειρική. Και φέτος ήδη από την πρώτη αγωνιστική έδωσαν βροντερό παρών! Τους περιμένουμε δίπλα μας και στη συνέχεια και τους ευχαριστούμε για την στήριξη»

-Τι απαντάς σε εκείνους που λένε ότι το ποδόσφαιρο γυναικών απέχει πολύ σε ποιοτικά χαρακτηριστικά από αυτό των ανδρών;

«Όσον αφορά την παγκόσμια ποδοσφαιρική σκηνή και το σύνολο του αθλήματος η ποιότητα δεν είναι το ζήτημα!
Άνδρες και γυναίκες, επαγγελματίες ποδοσφαιριστές έχουν εξίσου ποιοτικά χαρακτηριστικά. Η διαφορά μεταξύ των φύλλων στο άθλημα υπάρχει στην ταχυδυναμη, λόγω σωματικών διαφορών. Αυτό δεν σημαίνει ότι το ποδόσφαιρο γυναικών είναι λιγότερο θεματικό».

Καπνίση: «Η ΑΕΚ είναι ένας ιστορικός σύλλογος και που μεγαλώνει κάθε μέρα περισσότερο»

ΚΑΠΝΙΣΗ

- Ξεκινήσατε με το δεξί τις υποχρεώσεις σας στην Α' Εθνική, με ένα «ιστορικό» διπλό στην Τρίπολη. Ακολούθησε μια λευκή ισοπαλία με την ΑΕΛ. Ποιοι είναι οι στόχοι για φέτος;

«Αρχικά, επιτεύχθηκε ο πρώτος μας στόχος, να κερδίσουμε το πρώτο, δύσκολο, εκτός έδρας ματς και να ξεκινήσουμε με το δεξί τις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις. Ο ίδιος στόχος παραμένει για κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, βήμα βήμα να βελτιωνόμαστε, να κερδίζουμε τα παιχνίδια και να φτάσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα».

-Τι άλλαξε για εσάς τώρα που είστε στην Α' κατηγορία;

«Για εμένα προσωπικά δεν άλλαξε κάτι όσον αφορά την προπόνηση και την αγωνιστική καθημερινότητα. Τα τελευταία έξι χρόνια αγωνίζομαι στην Α’ Εθνική κατηγορία, επομένως το πρόγραμμα είναι περίπου το ίδιο. Αυτό που άλλαξε είναι η πίεση και η ποιότητα. Η ΑΕΚ είναι ένας ιστορικός σύλλογος και που μεγαλώνει κάθε μέρα περισσότερο. Έτσι, η πίεση για επιτυχίες και διακρίσεις αυξάνεται και εμείς πρέπει να δίνουμε τον καλύτερος μας εαυτό για να είμαστε μέρος της ιστορίας της».

-Τι θεωρείς ότι κάνει την ΑΕΚ να ξεχωρίζει;

«Είμαστε μια νεανική ομάδα, με διάθεση να πετύχουμε τους στόχους που έχει θέσει η ομάδα. Θεωρώ πως είναι πολύ σημαντικό αυτό, αφού κάθε παίχτρια έχει το κίνητρο για προσωπική και συλλογική εξέλιξη. Και σίγουρα τα αποτελέσματα θα είναι θετικά».

-Έχετε στήριξη από τον κόσμο;

«Θεωρώ πως η ΑΕΚ είναι από τους συλλόγους που αγκαλιάζεται σε όλα τα τμήματα από τον κόσμο. Υπάρχει μια πολύ ιδιαίτερη σχέση αθλητών-τριών και φιλάθλων. Τουλάχιστον όσο καιρό βρίσκομαι εδώ, αυτό νιώθω και με χαροποιεί πολύ! Ελπίζω αυτή η στήριξη κάθε μέρα να μεγαλώνει, γιατί μας προσφέρει δύναμη και διάθεση να προσφέρουμε για το σύλλογο μας!»

-Τι απαντάς σε εκείνους που λένε ότι το ποδόσφαιρο γυναικών απέχει πολύ σε ποιοτικά χαρακτηριστικά από αυτό των ανδρών;

«Θα απαντήσω πως το ποδόσφαιρο είναι ένα. Άντρες και γυναίκες διαφέρουν σε κάποια χαρακτηριστικά, ωστόσο οι γυναίκες δεν στερούνται σε καμία περίπτωση αγωνιστικά χαρίσματα σε σχέση με τους άντρες. Ξεχωριστά ο καθένας προσφέρει κάτι μοναδικό και είμαστε τυχεροί άντρες και γυναίκες που καταφέρνουμε να αγωνιζόμαστε για το άθλημα που αγαπάμε»

-Πώς βλέπεις ως τώρα τις προσπάθειες της ανδρικής ομάδας

«Η ανδρική ομάδα τα τελευταία χρόνια έχει μια καθόλα ανοδική πορεία με πάρα πολύ σημαντικές επιτυχίες και αποτελεί αρωγό για όλα τα υπόλοιπα τμήματα να πετύχουμε κάτι παρόμοιο. Αποτελεί κίνητρο για όλους μας να βαδίζουμε στο δρόμο των επιτυχιών και με οδηγό την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στην ανδρική ομάδα , επιθυμούμε να πετύχουμε κάτι παρόμοιο».

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]