vraveia_psapp

Ποδόσφαιρο Γυναικών: Οι κορυφαίες στα βραβεία του ΠΣΑΠΠ

Μαριλένα Καλόπλαστου

Οι κορυφαίες ποδοσφαιρίστριες της Α' Κατηγορίας ποδοσφαίρου γυναικών βραβεύτηκαν από τον ΠΣΑΠΠ σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής.

Πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας (27/11), τα βραβεία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών και Ποδοσφαιριστριών σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής. Φυσικά μαζί με τους καλύτερους της Superleague αναδείχθηκαν αντίστοιχα και οι κορυφαίες παίκτριες της Α' κατηγορίας γυναικών.

Η Βάσια Γιαννακά του ΠΑΟΚ βραβεύτηκε από τις συναδέλφους της ως η καλύτερη Ελληνίδα ποδοσφαιρίστρια της Α' Κατηγορίας Γυναικών. Η 19χρονη διεθνής άσος στη δεύτερη χρονιά της με την «ασπρόμαυρη» φανέλα πέτυχε 9 γκολ συμβάλοντας στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Παίρνοντας τον λόγο η ίδια δήλωσε: «Ευχαριστώ τον ΠΣΑΠΠ που στηρίζει το ποδόσφαιρο γυναικών και το αναδεικνύει και θέλουμε να το πάει εκεί που του αρμόζει, εκεί που του αξίζει και να υπάρξει ισότητα. Θέλω έπειτα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, που είναι πάντα δίπλα μου, την προηγούμενη ομάδα μου το Μεσολόγγι και την ομάδα που ανήκω τον ΠΑΟΚ. Τέλος, θέλω να επισημάνω ότι ο κόσμος αρχίζει κι αγκαλιάζει το ποδόσφαιρο γυναικών, κι έρχεται και μας στηρίζει και μας βλέπει στο γήπεδο, θέλουμε να συνεχίζει να μας στηρίζει και μας δίνει δύναμη».

Η Γεωργία Χαλατσογιάννη, η καλύτερη νέα παίκτρια της περυσινής σεζόν, ανέφερε από πλευράς της: «Θα ήθελα να επισημάνω ότι η νοοτροπία της ομάδας την κρατά στην κορυφή τόσα χρόνια κι η προσωπικότητα των παικτριών που ξεχωρίζουν σε αυτό το επίπεδο. Το βραβείο μου δίνει κίνητρο να βελτιώνομαι συνεχώς, ευχαριστώ την οικογένειά μου, τον ΠΑΟΚ, που μου παρέχει όλες τις συνθήκες για να προπονούμαι σωστά και τον προπονητή μου, Λευτέρη Κανάτα, που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξή μου».

Αναλυτικά στις κατηγορίες του ποδοσφαίρου γυναικών βραβεύτηκαν οι εξής:

Καλύτερη ελληνίδα παίκτρια: Βασιλική Γιαννακά (ΠΑΟΚ)
Καλύτερη ξένη παίκτρια: Νίκολα Ριμπάνσκα (ΟΦΗ)
Καλύτερη παίκτρια εξωτερικού: Βεατρίκη Σαρρή (Μπράιτον)
Πρώτη σκόρερ της Α’ Εθνικής: Νίκολα Ριμπάνσκα (ΟΦΗ)
Καλύτερη τερματοφύλακας: Ζωή Νάση (Τρίκαλα)
Καλύτερος προπονητής: Λευτέρης Κανάτας (ΠΑΟΚ)

Ειδικές βραβεύσεις
Στην ομάδα του ΠΑΟΚ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος 2023.
Στην Κωνσταντίνα Στράντζαλη του ΠΑΟΚ, που ολοκλήρωσε τις σπουδές της στα ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]