fayza_lamari

Μητέρα Μπαπέ: «Αν δεν ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης, ο Κιλιάν δεν θα έφευγε ποτέ από την Παρί»

Μαριλένα Καλόπλαστου

Μεγάλη συνέντευξη στην Le Parisien παραχώρησε η μητέρα και ατζέντης του Κιλιάν Μπαπέ Φαϊζά Λαμαρί.

Η Φαϊζά Λαμάρι, η οποία παραδέχτηκε ότι δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της στην παρουσίαση του Κιλιάν Μπαπέ στους οπαδούς της Ρεάλ την Τρίτη, είχε πολλά να πει, μεταξύ άλλων για την αποχώρησή της από την PSG και τη σεζόν-οδοστρωτήρα, τη σχέση της με τον σύλλογο του Παρισιού, την άφιξή της στη Μαδρίτη και την καριέρα των γιων της. Δεν απέφυγε κανένα από αυτά στην συνέντευξη που παραχώρησε στη Le Parisien.

«Δεν είχα ξανακλάψει ποτέ για τον Κιλιάν», λέει. Vστόσο συγκινήθηκε στην παρουσίαση του γιου της στη Ρεάλ Μαδρίτης: «Τα δάκρυα άρχισαν να τρέχουν το πρωί, δεν ξέρω γιατί, ίσως ήμουν κουρασμένη...», αποκάλυψε.

Ο Κιλιάν φοράει ήδη λευκά της Ρεάλ και το όνειρό του έγινε πραγματικότητα. Ανυπομονούσε εδώ και καιρό για τη στιγμή που έζησε αυτή την Τρίτη στο Μπερναμπέου. Η μητέρα και ατζέντης του θυμάται την πρώτη φορά που ο Μπαπέ τής εξέφρασε την επιθυμία του να παίξει στη «βασίλισσα». «Ήταν πέντε ετών, νόμιζα ότι ήταν τρελός (γέλια). Όλα τα είδωλά του ήταν εκεί και ήθελε να τα μιμηθεί», δήλωσε στη γαλλική εφημερίδα.

Πριν από δύο χρόνια, ο Κιλιάν έφτασε κοντά στο να πάει στη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά έμεινε στην PSG. Το έχει μετανιώσει; «Όχι, δεν πρέπει να μετανιώνει για τίποτα. Όταν γεννιέσαι στο Παρίσι και μεγαλώνεις στο Μποντί, είναι μεγάλο γεγονός να παίζεις στο Parc des Princes. Ο Κιλιάν δεν έχει πει ποτέ ψέματα. Πάντα έλεγε στον πρόεδρο ότι μια μέρα θα πήγαινε στη Ρεάλ Μαδρίτης. Αλλά αν δεν ήταν η Μαδρίτη, δεν θα είχε φύγει ποτέ από το Παρίσι. Ήταν πολύ, πολύ δύσκολο για τον Κιλιάν, αυτό είναι σίγουρο», εξηγεί.

«Είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος στον κόσμο. Την Τρίτη ένιωσα τη διαφορά, για παράδειγμα, με την PSG. Το Parc des Princes είναι εξαιρετικό [...] αλλά όταν φτάνεις στη Ρεάλ Μαδρίτης νιώθεις το βάρος... Είναι ένας σύλλογος με τεράστια ιστορία».

Η Φαΐζα γνωρίζει επίσης πώς πρέπει να συμπεριφέρεται ο γιος του στη Ρεάλ Μαδρίτης. «Αν έρθεις σε έναν τέτοιο σύλλογο χωρίς ταπεινότητα, δεν θα πετύχεις. Η καριέρα του Κιλιάν δεν θα ήταν η ίδια αν του έλειπε η ταπεινότητα. Έχει την ικανότητα να αμφισβητεί συνεχώς τον εαυτό του.

Κεφάλαιο: Παρί Σεν Ζερμέν

Η μητέρα του Κιλιάν αναφέρθηκε επίσης στην PSG, στην αποχώρηση του Κιλιάν από τον γαλλικό σύλλογο. «Αυτό που συνέβη στο Παρίσι είναι συγκρίσιμο με ένα διαζύγιο. Όταν χωρίζεις, εκείνη τη στιγμή σκέφτεσαι μόνο τα αρνητικά. Αλλά υπήρξαν και πολλές θετικές πτυχές. Σήμερα, ο Κιλιάν είναι στη Μαδρίτη και μπορούμε να ευχαριστήσουμε όχι μόνο τη Μονακό, αλλά και την PSG. Άλλωστε, η PSG ήταν αυτή που τον εμπιστεύτηκε όταν ήταν 18 ετών και που επένδυσε τόσα χρήματα σε αυτόν. Νομίζω ότι τους το έχει ξεπληρώσει με το παραπάνω», εξηγεί.

Για την κατάσταση σχετικά με τα οφειλόμενα μπόνους και τους μισθούς που οφείλονται στον Κιλιάν από τον γαλλικό σύλλογο, σχολίασε: «Είναι πλέον στα χέρια των εκπροσώπων του Κιλιάν. Αλλά πιστεύω ότι η PSG θα το λύσει γρήγορα. Μόλις λάβαμε μια επιστολή από αυτούς. Θα ληφθούν αποφάσεις. [...] Ελπίζω ότι όλα αυτά δεν θα αμαυρώσουν όλα όσα ζήσαμε. Θέλω να θυμάμαι τα θετικά πράγματα για την PSG.

«Αυτό σημαίνει ότι όλα αυτά θα μπορούσαν να καταλήξουν στο δικαστήριο;», ρωτά η Le Parisien. «Αν δεν έχουμε άλλη επιλογή, ναι, φυσικά. Τώρα, ελπίζω πραγματικά ότι το συμβόλαιο που υπογράψαμε πριν από δύο χρόνια θα γίνει σεβαστό. Στην πραγματικότητα, κανείς δεν μπορεί να πει τι συνέβη, ούτε εγώ ούτε οι εκπρόσωποι της PSG, γιατί εδώ και δύο χρόνια ο Κιλιάν και ο πρόεδρος συναντιούνται πάντα μόνοι τους, εκτός από μία φορά», απαντά η μητέρα.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]