tatiana_georgiou-antigonh_papadopoulou

Εθνική Γυναικών: Τατιάνα Γεωργίου και Αντιγόνη Παπαδοπούλου σχολιάζουν στο GWomen την ιστορική πρόκριση της εθνικής

Μαριλένα Καλόπλαστου

Μια από τις πιο έμπειρες διεθνείς μας παίκτριες και το «νέο» αίμα της «γαλανόλευκης» μιλούν στο GWomen για την πρόκριση της εθνικής γυναικών στα play offs του EURO και τις προσεχείς «μάχες» με το Βέλγιο.

Η Εθνική Ελλάδας γυναικών έχει γράψει ήδη Ιστορία με την πρόκρισή της στα play offs του EURO 2025, όμως κόντρα στο Βέλγιο θα διεκδικήσει την πρώτη της παρουσία σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης!

Το GWomen μίλησε με τις Τατιάνα Γεωργίου (No.6) και Αντιγόνη Παπαδοπούλου (No. 20) για το μέχρι τώρα «ταξίδι» της «γαλανόλευκης» και το «αύριο» του ποδοσφαίρου γυναικών στη χώρα μας.

Η πολύπειρη μέσος της ΑΕΚ, διεθνής από το 2005, βλέπει ότι το άθλημα εξελίσσεται στη χώρα μας ακολουθώντας το «κύμα» παγκοσμίως και δηλώνει ότι και η εθνική «αγκαλιάζεται» περισσότερο από ποτέ άλλοτε από τους φιλάθλους. Η νεαρή επιθετικός του ΠΑΟΚ από την πλευρά της, μιλά για το κλίμα μέσα στην ομάδα, αλλά και τους στόχους της από εδώ και πέρα.

-Οι τελευταίοι αγώνες ήταν νικηφόροι και μεγάλης σημασίας. Πρόκριση στα πλέι οφς του euro 2025 και άνοδος στη League Β. Πώς το βιώσατε αυτό στην ομάδα; Τι είπατε; Ποια ήταν τα συναισθήματά σας;

Τατιάνα Γεωργίου: «Από την αρχή των προκριματικών ήμασταν πολύ αφοσιωμένες σε αυτό και στην πρόκριση στα playoff. Προετοιμαστήκαμε κατάλληλα για όλα τα παιχνίδια και ήρθε αυτή η πολυπόθητη διάκριση . Χαρήκαμε παρά πολύ καθώς είναι κάτι που γίνεται πρώτη φορά στην ιστορία και τώρα περιμένουμε τα επόμενα παιχνίδια με ανυπομονησία . Σίγουρα όταν εκπροσωπείς την χώρα σου τα συναισθήματα είναι ακόμα πιο έντονα γιατί εκπροσωπείς όλη την χώρα και για αυτό θέλαμε παρά πολύ να είναι και η ελληνική σημαία στην κλήρωση για τα playoff»

εθνικη γυναικών

-Είσαι χρόνια διεθνής, δείχνει κάτι να αλλάζει στο ποδόσφαιρο γυναικών ΚΑΙ στη χώρα μας, εσύ που είσαι μέσα σε αυτό, θες να μας πεις, τι πραγματικά έχει αλλάξει και πώς πυροδοτήθηκε αυτή η αλλαγή;

«Ναι έχουν γίνει τεράστια βήματα στο ποδόσφαιρο γυναικών στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και αυτό θεωρώ ότι βοήθησε πολύ το γεγονός ότι οι περισσότερες ΠΑΕ έχουν τμήμα γυναικών και επενδύουν σε αυτό και αυτόματα ο ανταγωνισμός ανέβηκε πολύ. Οι ομάδες λειτουργούν σε επαγγελματικά πλαίσια και λόγω αυτού πολλές Ελληνίδες παίκτριες που είχαν εμπειρίες από το εξωτερικό πλέον γυρνάνε στην Ελλάδα. Βέβαια σίγουρα έπαιξε και σημαντικό ρόλο ότι η εθνική ομάδα έχει κάνει μεγάλη πρόοδο και έχει προσελκύσει αρκετό κόσμο που πλέον παρακολουθεί το ποδόσφαιρο γυναικών»

-Αντίπαλος της ομάδας στα πλέι οφ είναι το αρκετά ισχυρό Βέλγιο. Πώς είδες την κλήρωση;

«Σίγουρα σε αυτό το επίπεδο όλες οι ομάδες είναι υψηλού επιπέδου οπότε ξέραμε από την αρχή ότι δεν θα είναι καθόλου εύκολο. Το Βέλγιο είναι μια πολύ δυνατή ομάδα νούμερο 18 στην παγκόσμια κατάταξη οποτε αυτό λέει πολλά. Βέβαια εμείς οφείλουμε να προετοιμαστούμε κατάλληλα και να τα δώσουμε όλα για να περάσουμε στην επόμενη φάση. Το κίνητρο είναι τεράστιο οπότε περιμένουμε πώς και πώς».

-Σκέφτεστε ήδη το επόμενο βήμα; Τι σας λέει ο προπονητής;
«Ο προπονητής αμέσως μετά την κλήρωση μας έστειλε μήνυμα να μας πει ότι θα είμαστε έτοιμοι για αυτό το παιχνίδι. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και πάντα μας λέει ότι δεν τον νοιάζει ποιος θα είναι ο αντίπαλος απλά θέλει εμείς να είμαστε στο 100% των δυνατοτήτων μας και με πίστη στο πλάνο του μπορούμε να κάνουμε πολλά».

-Σε επίπεδο συλλόγων, πήρες μεταγραφή στην ΑΕΚ μετά από χρόνια στην Ευρώπη, πώς πήρες την απόφαση του επαναπατρισμού, ποιοι είναι οι στόχοι για τη νέα σεζόν

«Γύρισα μετά από 5 χρόνια στο εξωτερικό. Ήταν κάτι που ήθελα να γίνει φέτος καθώς είδα ότι πλέον έχει ανέβει το επίπεδο πολύ και οι ομάδες λειτουργούν σε επαγγελματικά πρότυπα. Διάλεξα την ΑΕΚ γιατί είναι ένας πολύ μεγάλος σύλλογος και έκαναν τα πάντα για να με φέρουν πίσω. Οι στόχοι είναι να πρωταγωνιστήσουμε φέτος και στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο. Φαίνεται ότι θα είναι το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα φέτος και αυτό είναι πολύ καλό για την γενικότερη ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στην χώρα μας κάτι που θα βοηθήσει ακόμα περισσότερο την εθνική».

εθνική γυναικών

Αντιγόνη Παπαδοπούλου: «Στόχοι που άλλοτε φαίνονταν ουτοπικοί για την εθνική, σήμερα είναι πέρα για πέρα ρεαλιστικοί»

Αντιγόνη, πες μου με μια λέξη τι είναι να αγωνίζεσαι για την εθνική

«Τιμή»

Τι σου είπαν οι συμπαίκτριές σου μετά το χατ τρικ (σ.σ. κόντρα στην Ανδόρα στο παιχνίδι που έφερε την πρόκριση στα πλέι οφ»

«Τα κορίτσια χάρηκαν με την χαρά μου και με συνεχάρησαν αλλά δεν θα σταθώ σε αυτά που μου είπαν μετά τον αγώνα και την επίτευξη του χατ τρικ, αλλά σε αυτά που μου είπαν πριν τον αγώνα. Ολα τα κορίτσια, είτε νεότερες είτε πιο έμπειρες, αλληλοϋποστηριζόμαστε και αυτή η αυρα, αυτό το hype που σου κάνουν πριν βγεις στον αγωνιστικό χώρο αποτελεί τεράστιο κινητήριο μοχλό. Οποτε τις ευχαριστώ όλες μια προς μια. Αδιαμφισβητητα το κλίμα που επικρατεί σε μια ομάδα αντικατοπτρίζεται άμεσα και στην ατομική απόδοση της κάθε αθλήτριας».

Τι σημαίνει για την ομάδα η πρόκριση στα πλέι οφς;

«Η πρόκριση στα πλέι-οφς ειναι μια δικαίωση. Ολοι όσοι απαρτίζουν την ομάδα εργάστηκαν πολυ σκληρά προκειμένου να επιτευχθεί αυτό το ιστορικό κατόρθωμα. Αυτη η πρόκριση αποτελεί γεγονός για τον γυναικείο αθλητισμό στην Ελλάδα και θέτει βάσεις για την περαιτέρω υποστήριξη, προώθηση και ανάπτυξη του ποδοσφαίρου γυναικών στη χώρα μας».

Αν έγραφες εσύ το σενάριο της ζωής σου, που θα ήθελες να είσαι σε 5 χρόνια από τώρα;

«Μμμμμ σε 5 χρόνια από τώρα θα ήθελα να παίζω σε μεγάλο ευρωπαϊκό κλαμπ, που είναι όνειρο ζωής, και στην εθνική εννοείται, να έχω ολοκληρωσει τις σπουδές μου -και σε μεταπτυχιακό επίπεδο- και να ‘τρέχω’ παράλληλα με την παρέα μου ένα δικό μας concept cafe»

Ποιοι είναι οι ρεαλιστικοί στόχοι της εθνικής;

«Ο στόχος της εθνικής μας είναι ένας. Να βάλει την σφραγίδα της στον χάρτη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Βεβαια αυτός είναι μακροπρόθεσμος στόχος, βραχυπρόθεσμα υπάρχουν στάδια που πρέπει να κατακτηθούν, ξεκινώντας με τα playoffs του euro όπου θα διεκδικήσουμε την θέση μας στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Η ομάδα έχει αποδείξει την ποιότητα και την δυναμική της και στοχοι που άλλοτε ακούγονταν ουτοπικοί, σήμερα είναι πέρα για πέρα ρεαλιστικοί».

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]