emma_hayes

Έμα Χέιζ: «Θα βρείτε γυναίκα πιλότο, γιατρό, δικηγόρο αλλά όχι προπονήτρια σε ανδρική ομάδα»

Η προπονήτρια της εθνικής γυναικών των ΗΠΑ, Έμας Χέιζ, δήλωσε ότι το ανδρικό παιχνίδι δεν είναι ακόμα έτοιμο να διορίσει γυναίκες προπονήτριες.

Ποτέ ως σήμερα δεν έχει διοριστεί μόνιμα γυναίκα προπονήτρια ανδρικής ομάδας στις πέντε πρώτες κατηγορίες του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Η 47χρονη κόουτς της εθνικής γυναικών των ΗΠΑ, Έμας Χέιζ, που κατέκτησε επτά τίτλους στη Women's Super League ως προπονήτρια της Τσέλσι - συμπεριλαμβανομένου του πέμπτου συνεχόμενου το 2024 - πριν αποχωρήσει για την θέση της ομοσπονδιακής τεχνικού στο τέλος της περυσινής σεζόν, δήλωσε πως δεν είναι ακόμα έτοιμο το ανδρικό παιχνίδι να κάνει αυτό το βήμα.

Ερωτηθείσα τι πρέπει να γίνει για να διοριστούν γυναίκες προπονήτριες ως επικεφαλής προπονητές ανδρικής ομάδας, δήλωσε στην εκπομπή Today: «Νομίζω ότι πρέπει να φέρεις περισσότερους ιδιοκτήτες για να τους κάνεις αυτή την ερώτηση, γιατί αυτοί είναι οι άνθρωποι στους οποίους πρέπει να κάνεις αυτή την ερώτηση. Δεν είμαι εγώ ο υπεύθυνη γι' αυτό».

Σχετικά με το αν οι ιδιοκτήτες των συλλόγων είναι “έτοιμοι γι” αυτό», είπε: «Ναι, φυσικά και δεν είναι, διαφορετικά θα είχε συμβεί μέχρι τώρα.Το έχω πει αυτό εκατομμύρια φορές - μπορείτε να βρείτε μια γυναίκα πιλότο, μια γυναίκα γιατρό, μια γυναίκα δικηγόρο, μια γυναίκα τραπεζίτη, αλλά δεν μπορείτε να βρείτε μια γυναίκα προπονήτρια που να εργάζεται στο ανδρικό παιχνίδι, να καθοδηγεί άνδρες. Αυτό απλά σας δείχνει πόση δουλειά πρέπει να γίνει».

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]