Χάνα Μπλάντελ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Σπουδαία πρωτοβουλία, ανανέωσε αυτόματα το συμβόλαιο εγκύου παίκτριάς της!

Ιάσονας Θεριός

Η Χάνα Μπλάντελ ετοιμάζεται να γίνει μητέρα και δήλωσε ενθουσιασμένη που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα τη στηρίξει απόλυτα στην προσπάθειά της να συνδυάσει τη μητρότητα με την καριέρα της.

Σπουδαία πρωτοβουλία από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που θα σταθεί στο πλευρό της Χάνα Μπλάντελ στην πιο όμορφη δοκιμασία της ζωής της. Η 30χρονη Αγγλίδα ανακοίνωσε πως είναι έγκυος και περιμένει το πρώτο της παιδί. «Έχω καλά και κακά νέα. Τα κακά είναι πως θα μείνω εκτός δράσης αυτή τη σεζόν. Τα καλά είναι ότι είμαι έγκυος», ανέφερε μέσω της ιστοσελίδας της ομάδας, λίγο πριν τονίσει τον ενθουσιασμό και την ευγνωμοσύνη της για την ασταμάτητη στήριξη των Κόκκινων Διαβόλων προς το πρόσωπό της.

Το συμβόλαιο της Μπλάντελ λήγει το καλοκαίρι του 2025, όμως η Γιουνάιτεντ αποφάσισε να το ανανεώσει αυτόματα και να προσφέρει περισσότερη ασφάλεια στην ποδοσφαιρίστριά της! «Ευτυχώς, δεν θα χρειαστεί να αγχωθώ για το πού θα βρίσκομαι όταν θα γίνω μητέρα», είπε. Αξίζει να σημειωθεί δε, πως αυτή η ανανέωση πρόκειται για πρωτοβουλία του συλλόγου, αφού οι κανόνες της FIFA ορίζουν πως μια έγκυος ποδοσφαιρίστρια που βγαίνει σε άδεια μητρότητας θα πληρώνεται το 100% του μισθού της μόνο για τους τρεις πρώτους μήνες της διάρκειάς της.

Οι ίδιοι οι σύλλογοι πάντως αρχίζουν να απομακρύνονται από αυτές τις οδηγίες και να στηρίζουν απόλυτα τις ποδοσφαιρίστριές τους. Πριν λίγο καιρό, η Μίλαν ανακοίνωσε τη νέα, ιστορική πολιτική μητρότητας του club, την οποία ουσιαστικά ακολούθησε και η Γιουνάιτεντ στην περίπτωση της Μπλάντελ.

Η 30χρονη Αγγλίδα με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσει να συνδυάσει πολύ πιο εύκολα τη μητρότητα με την καριέρα και την επιστροφή της στο κορυφαίο επίπεδο. Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη σχετική έρευνα, αυτή της FIFPro το 2017, μόλις το 2% των ποδοσφαιριστριών έχουν μπορέσει να επιστρέψουν στο ποδόσφαιρο μετά την εγκυμοσύνη τους, ενώ περίπου το 50% των ερωτηθεισών δήλωσαν πως αν ήθελαν να κάνουν παιδί θα έπρεπε να σταματήσουν το ποδόσφαιρο. Τέτοιες πρωτοβουλίες βέβαια, δίνουν ελπίδα στις ποδοσφαιρίστριες, προσφέροντάς τον χώρο και τον χρόνο να γίνουν μητέρες χωρίς το άγχος και τον φόβο για τη συνέχεια της καριέρας τους.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]